Annons:

Pengar över 2019 – då tidigarelägger kommunen investeringar

Vimmerby kommun har fortfarande pengar över i årets investeringsbudget. Det gör att man nu tjuvstartar med ett antal projekt som var tänkta att dra igång först nästa år.

Annons:

2019 års kommunala investeringsbudget klubbades till 80 miljoner kronor. Dit har man dock inte nått, utan det finns fortfarande pengar kvar i den.

Därför har kommunstyrelsen nu beslutat om tidigareläggning av vissa investeringar. Det handlar om nio olika projekt som egentligen skulle ha dragit igång först under 2020, som man istället inleder redan nu.

– Vi gör det för att budgeten ska harmoniera. Det största av projekten är ombyggnationen av brandstationen och den nya tvätthallen där. Det är en investering på 3,5 miljoner kronor, berättar kommunstyrelsens tillförordnade ordförande Niklas Gustafsson (M).

– Vidare lägger vi cirka en miljon kronor på asfalteringsprogrammet, ny miljövänlig teknik och nya lampor i motionsspåret går på cirka 300 000 kronor, och sedan kommer vi färdigställa en del arbeten runt Arena Ceos, berättar Niklas Gustafsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt