Annons:

JUST NU: Nilsson Nachtweij formellt entledigad som KSO

Ingela Nilsson Nachtweij har nu formellt lämnat som ordförande i kommunstyrelsen.

JUST NU: Nilsson Nachtweij formellt entledigad som KSO

Ingela Nilsson Nachtweij meddelade för en tid sedan att hon avgår från sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby kommun. Nu har hon även formellt entledigats av kommunfullmäktige.

Annons:

Kommunfullmäktige godkände Ingela Nilsson Nachtweijs formella begäran om entledigande från de poster hon har haft vid 19-tiden. Det handlar om uppdraget som ordförande i kommunstyrelsen, som ordförande i VKF samt uppdragen som ledamot i Itsams direktion och Kommunförbundet Kalmar län. 

Centerpartiet kommer inte tillsätta någon ny ordförande förrän efter den 9 januari. En ny ordförande kan väljas i fullmäktige den 16 december. Ingela Nilsson Nachtweij blir arbetsfriad omgående, men får lön i tre månader. 

När fullmäktige godkände Nilssons Nachtweijs entledigande tog Erik Paulsson (C) ordet.

– Vissa kanske tycker det verkar lite konstigt att jag tar ordet, men jag kan inte låta bli. Många i den här salen anser att jag satt bollen i rullning och det grämer mig att det behövde bli så. Veckorna som föregick den intervju jag gjorde med DV var de värsta veckorna i hela mitt liv. Jag grät av sorg över att behöva uttrycka så hårda ord över en människa jag tidigare såg som min vän. Det här har varit med stor sorg från början till slut, säger han.

HÄR kan du läsa mer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt