Annons:

EFTER DEBATT I TOLV TIMMAR – NU HÖJS SKATTEN

Det blir mindre kvar i plånboken nästa år för länets invånare. Den regionala skatten höjs med hela 49 öre. Foto: Simon Henriksson

EFTER DEBATT I TOLV TIMMAR – NU HÖJS SKATTEN

Precis som väntat höjer Region Kalmar skatten med 49 öre från årsskiftet. Totalt ger höjningen en förstärkning av regionens ekonomi på 250 miljoner kronor om året.

Annons:

Beslutet lades fram av Länsunionen – bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna – tidigare i höstas och klubbades på regionfullmäktige i dag. Detta efter en tolv timmar lång debatt, 177 olika yrkanden och 50 voteringar.

Förslaget från regionstyrelsen klubbades i sin helhet – men utöver det enades partierna om en besparing på den politiska organisationen med en procent samt att en översyn av samma organisation ska genomföras inför nästa val.

Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet reserverade sig mot den budget som klubbades. Region Kalmar budgeterar med et överskott på 202 miljoner nästa år – vilket motsvarar två procent av skatteintäkter och statsbidrag.

Här kan du läsa mer om budgeten.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt