Annons:

Nicholson om INN:s JO-anmälan:

Marie Nicholson (M) anser att det argument som Ingela Nilsson Nachtweij anger i sin JO-anmälan är tunt.

Nicholson om INN:s JO-anmälan: "Att komma med det argumentet är tunt"

– Att komma med det argumentet är tunt.
Marie Nicholson (M) är kritisk till innehållet i före detta kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweijs JO-anmälan, men välkomnar samtidigt en genomlysning av vad som har hänt.

Annons:

Före detta kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C), som avgick efter de stormar som blåste kring henne under hösten, anmäler kommunstyrelsen i Vimmerby till Justitieombudsmannen. Orsaken till anmälan anser hon vara att KS beslutade om att ”kräva tre personer för att KSO skulle få träffa en tjänsteperson”.

I sin anmälan skriver INN bland annat att ”KS har inte redovisat bakgrund och skäl till beslutet som heller inte har kunnat bemötas av KSO”.

"Tunt argument" 

Det sistnämnda är något som Marie Nicholson (M), föräldraledig förste vice ordförande i kommunstyrelsen, inte ger mycket för.

– Att komma med det argumentet är tunt. Självklart har det gång efter annan redovisats för Ingela vad problemet har varit. Och det är ju inte så att sex partier, inklusive hennes eget, tog ett beslut i blindo, säger Marie Nicholson.

– Kanske menar hon att det inte har redovisats i protokoll, och det kan jag inte kommentera eftersom jag inte var där under de dagar detta skedde, men jag utgår från att skälen redovisades innan besluten togs i KS. Dessutom har vi ju med anställda att göra och stora delar är därför sekretessbelagt, så självklart är inte allt protokollfört, säger Nicholson.

Vad tycker du annars om att Ingela väljer att JO-anmäla?

 – Nu har vi ju precis fått reda på det, men jag och min partigrupp välkomnar alla genomlysningar. Vi har inga problem med det. Vi anser att det inte är något som har gått fel till, och om det skulle ha gjort det är det bra att en utredning i så fall visar det.

Svårt att tolka

I sin JO-anmälan skriver INN också att ”arbetet med arbetsmiljöproblem ska heller inte fortsättas om KSO slutar vilket innebär att KSO döms utan att det utreds”.

– Jag har svårt att tolka vad Ingela menar, men självklart måste arbetsmiljöarbetet fortgå – det ska vara ett ständigt pågående arbete. Det här har väl snarare visat att vi kanske hara arbetat för lite med det tidigare, menar Marie Nicholson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt