Annons:

Nicholson (M):

Marie Nicholson (M). Foto: Ossian Mathiasson

Nicholson (M): "Då är vi ingen samarbetspartner längre"

Ingela Nilsson Nachtweij är motkandidat till Jacob Käll. Att det skulle bli så förvånar inte Marie Nicholson (M).
– Vi är inställda på att det blir Jacob Käll, säger hon.

Annons:

Moderaterna var tidigt ute och krävde Ingela Nilssons Nachtweijs avgångs under höstens politiska kris i Vimmerby. Därför är det inte särskilt förvånande att ex-kommunalrådet riktar kritik mot Moderaterna i allmänhet och Marie Nicholson i synnerhet, säger moderattoppen.

– Det var vi som tillsammans med Erik Paulsson gick ut och var visselblåsare för det som pågick. Därefter har vi velat att Ingela skulle avgå under en längre tid. Vi sa tidigt att det här kan leda till att alliansen delas och det var en risk vi valde att ta. Situationen var så pass allvarlig. Den risken finns fortfarande, men det har aldrig varit vårt mål. Vi tror på Centerpartiet, säger Marie Nicholson (M).

Om Ingela Nilsson Nachtweij blir Centerpartiets kandidat spricker med all sannolikhet Vimmerbyalliansen.

– Jag vet inte vad alternativet skulle vara om Ingela väljs till deras kandidat. Det kräver att hon väljs om i kommunfullmäktige alternativt att hennes entledigande upphävs. För det behövs stöd av en majoritet i fullmäktige och vi inom Moderaterna har inget förtroende för Ingela. Vårt stöd får hon inte. Väljer de att gå fram med henne som KSO-kandidat är vi ingen samarbetspartner längre.

Hur ser du på den möjligheten?

– Just nu fokuserar vi på att det blir Jacob Käll, som Centerpartiets valberedning har föreslagit. Går de fram med Ingela får vi sätta oss med andra partier för att komma vidare. Det här handlar om en person som inte klarade av arbetsmiljöansvaret och då får vi andra axla det ansvaret och trygga arbetsmiljön för våra tjänstemän. Vi kommer göra allt vi kan för att upprätthålla den tryggheten.

"Det förstod alla"

Marie Nicholson (M) säger att hon inte blev det minsta överraskad av beskedet efter centermötet igår kväll.

– Det tror jag alla förstod skulle hända. 

Vad tänker du om att den här politiska krisen bara fortsätter?

– Jag tycker att det är fruktansvärt jobbigt för alla. Vi vill se ett avslut och trodde att det skulle bli ett avslut, men nu verkar det bli en följetong. Någon dag, när revisionen är klar, får vi också redovisat vad det här har kostat. Det finns ett monetärt värde på all tid som har lagts ned på det här och det är ingen liten summa. Det blir väldigt konstigt när man drar ut på det. Det handlar om både tid och pengar.

Ingela Nilsson Nachtweij har gett kommentarer till flera medier, men avböjt att ge en intervju med Dagens Vimmerby.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt