Annons:

Helmersson (C) svarar på Moderaternas utspel om gårdsförsäljning av alkohol

Länsunionen är redo att diskutera moderaternas motion om att tillåta gårdsförsäljning av alkohol, när regeringens utredning är klar.

Helmersson (C) svarar på Moderaternas utspel om gårdsförsäljning av alkohol

Karin Helmersson (C), ordförande i regionala utvecklingsgruppen, anser att moderaternas utspell, vad det gäller att länsunionen inte vill fatta beslut om att göra region Kalmar till ett pilotlän för att tillåta gårdsförsäljning av alkohol är konstigt.
– Det är inte möjligt än, de sa vi vid nämndmötet tidigare i veckan när motionen togs upp i nämnden, säger hon.

Annons:

Länsunionen är inte helt emot att säga ja till att region Kalmar blir ett pilotlän vad det gäller att tillåta gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker. Däremot säger man att det är förtidigt att kunna ha någon åsikt än, då man måste invänta regeringens utredning av frågan

– Vi hade uppe moderaternas motion i nämnden i onsdag. Vi la ett yttrande som säger att vi inväntar den utredning som startar under våren om att tillåta gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker, som regeringen har aviserat, säger Karin Helmersson.

Hon säger att länsunionen inte stänger några dörrar.

– Men det är inte möjligt än. Vi är öppna för vad utredningen kommer fram till och vi kommer därefter att ta ställning till moderaternas motion när utredningen är klar, säger Karin Helmersson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt