Annons:

Så många förstahandssökande har gymnasiet – profilerna fortsatt populära

Så många förstahandssökande har Vimmerby gymnasium inför nästa läsår. Foto: Arkivbild

Så många förstahandssökande har gymnasiet – profilerna fortsatt populära

168 elever har sökt Vimmerby gymnasium i första hand. Det är klart färre än förra året.
– Det är en mindre årskull nu, säger nämndens ordförande Peter Karlsson.

Annons:

Förra året sökte hela 200 ungdomar Vimmerby gymnasium i första hand. Det var fler än de tidigare åren. I år är det nere på 168, men det är fler förstahandssökande än både 2015 och 2018. 2016 var det två fler. 

– Det här är preliminära siffror och det är också en mindre årskull i år. Förra året var det fler från introduktionsprogrammet, som var en stor grupp. Nu är det färre som går där, vilket i sig är mycket positivt, säger nämndens ordförande Peter Karlsson (C). 

Fler har sökt el- och energiprogrammet än det finns platser. Detsamma gäller för fordonsprogrammet. Även de samhällsvetenskapliga programmen och naturvetenskapsprogrammet har högt söktryck. Åtta har sökt vård- och omsorgslinjen med totalt 16 platser, 14 har sökt teknikprogrammet, där det finns finns 28 platser.

Värst ser det ut för handelsprogrammet, där endast 13 har sökt de 30 platserna och hotell- och restaurangprogrammet har sju förstahandssökande på 20 platser. Det industritekniska programmet har fem sökande till sina 16 platser.

Populära profiler

Det är fortsatt ett stort intresse för de olika profilerna. 

– Profilerna är det högt söktryck till, inte minst dansprofilen som är väldigt populär. Även till fotbollsprofilen har vi högt söktryck. Den nya profilen för kreativt skrivande och skapande har sex sökande. Hockeyprofilen är något dalande, där är det två sökande, säger skolchefen Ola Karlsson.

– Det är väldigt positivt att så många söker våra profiler, säger Peter Karlsson.

Den slutliga bilden presenteras framåt sommaren när niorna har lämnat skolan. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt