Annons:

Klart för ny profil på gymnasiet:

Det blir en ny profil på Vimmerby gymnasium till hösten. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Klart för ny profil på gymnasiet: "Blir ett bra komplement"

Vimmerby gymnasium får en ny profil redan till hösten. Det handlar om en skrivande- och litteraturprofil i Astrid Lindgrens barndomsstad.
– Det är självklart att ha profiler, säger BUN:s ordförande Peters Karlsson (C).

Annons:

I november berättade vi att det kunde bli två nya profiler på Vimmerby gymnasium. Efter barn- och utbildningsnämndens första sammanträde med den nya majoriteten står det klart att det blir en ny profil som det går att söka till redan i höst. 

Det handlar om en skrivande- och litteraturprofil. Profilen bygger på ett samarbete med Kulturskolan och kommer att innefatta 300 poäng. Det handlar om 100 poäng för kursen skrivande, 100 poäng för litteratur samt 100 poäng för film- och tv-produktion.

"Vår utgångspunkt i diskussionen om en ny profil är att försöka förvalta och ta vara på de möjligheter som finns på orten med koppling till Astrid Lindgrens författarskap", står det i en tjänsteskrivelse.

Under utbildningen ska eleverna få möjligheter att möta bland annat författare, skribenter och filmregissörer.

– För oss är det självklart att ha profiler och det här blir ett bra komplement till de profiler vi redan har, säger Peter Karlsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

Sedan tidigare finns dans-, fotboll- och ishockeyprofil på Vimmerby gymnasium.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt