Annons:

Moderaten:

Carl-Wiktor Svensson (M) vill att man bekostar vårdbesök man uteblir från. Foto: Ossian Mathiasson

Moderaten: "Bekosta själv vårdbesök du uteblir från"

Subventionera inte uteblivna vårdbesök. Det föreslår Carl-Wiktor Svensson i en motion till Moderaterna i länets förbundsstämma 2020. 

Annons:

Carl-Wiktor Svensson föreslår att Moderaterna i Region Kalmar län ska verka för att medborgare som medvetet uteblir från bokade vårdbesök ska bekosta dessa själva samt att påminnelsefunktioner inför vårdbesök förbättras och att avbokningsmöjligheter förenklas.

"Varje år subventionerar Region Kalmar län uteblivna vårdbesök med miljontals kronor, faktiskt närmre 100 miljoner. Samtidigt vittnar vårdpersonal och patienter dagligen om långa vårdköer och att deras scheman är pressade. De som uteblir från bokningar kostar inte bara samhället mycket pengar utan tar även oersättlig tid i anspråk från samhällsviktiga funktioner som vårdpersonal och läkare", skriver moderaten i motionen. 

Carl-Wiktor Svensson skriver också att "sjukvård är en av få samhällsfunktioner jag önskar ska vara skattefinansierad, men med det sagt tycker jag ändå inte att en enda minut av utebliven vård ska bekostas av någon annan än den som förorsakat tidsspillan". 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt