Annons:

Vimmerbykillen får toppjobb i partiet:

Alexander Högberg ska jobba för Socialdemokraterna i EU. Foto: Arkivbild

Vimmerbykillen får toppjobb i partiet: "Blir jättespännande"

Alexander Högberg har praktiserat i Europas huvudstad i ett halvår. Nu står det klart att flytten till Bryssel blir permanent. Han har fått jobb som pressekreterare hos Socialdemokraterna.

Annons:

Socialdemokratin sitter minst sagt i blodet. Pappa Peter är kommun- och regionpolitiker och mamma Annika är ombudsman i länet.

Nu får Alexander Högberg jobb hos S i Bryssel 

Han går från praktikant till pressekreterare för Socialdemokraterna i Europaparlamentet. 

– Det är många känslor. Jag är väldigt glad att få fortsätta här nere och jobba med ett så fantastiskt team som vi har på kansliet. Men det är delade känslor över att vara så långt från familj och vänner såklart, säger Alexander Högberg. 

Är det här jobbet en tanke du har haft ända sedan du inledde din praktik?

– Inte alls. Jag har varit helt uppe i att få praktisera, lära mig nya saker och få nya minnen. Det tog ganska lång tid innan jag tänkte att jag på riktigt ville vara kvar här och jag tror inte heller jag riktigt förstått att jag får vara kvar. 

"Blir jättespännande"

Men han är heltaggad för uppgiften.

– Det kommer bli jättespännande. Vi har fem parlamentariker som vill mycket och får igenom många politiska förslag som är bra för EU:s medborgare. Det engangemanget de har känns roligt att få fortsätta jobba med. Och som socialdemokrat och SSU:are känns det fantastiskt att få vara med i ett team som bygger på ens egna värderingar.

Hur är det med dina egna politiska ambitioner?

– Jag har alltid engagerat mig i frågor jag tycker är viktiga och det kommer jag nog alltid att göra. Sedan om jag får ett förtroendeuppdrag är upp till väljarna och partiet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt