Annons:

Halvtid i mandatperioden – möt ledarna för samtliga politiska partier i fullmäktige

Simon Henriksson har intervjuat de främsta politiska företrädarna i kommunen i vår reportageserie halvtidsintervjun.

Halvtid i mandatperioden – möt ledarna för samtliga politiska partier i fullmäktige

Det är två år sedan valet. Lika länge till nästa. Dagens Vimmerby har gjort ingående intervjuer med samtliga partiers främsta företrädare.
– Förhoppningsvis ger det väljarna en bra bild här i halvtid, säger reportern Simon Henriksson som står bakom intervjuerna. 

Annons:

För vissa kanske det känns som i går. För andra som en evighet. Men faktum är att mer än 24 månader passerat sedan Vimmerbyborna gick till val senast. 

Hur det gick vet ni, men hur har det blivit? Hur fungerar allianssamarbetet? Hur mår oppositionspartierna? Hur mår Vimmerby kommun?

Dagens Vimmerby har försökt gå på djupet med samtliga representerade partier i kommunfullmäktige. Vi har mött samtliga sex partiers förstanamn och kommit så långt in under huden vi kan på dem. 

– Halvtid är ett begrepp inom idrotten, men passar väl in här också. Vi hoppas att de här halvtidsintervjuerna ger väljarna och Vimmerbyborna en bra inblick i var de politiska partierna står, hur de ser på den här mandatperioden hittills och hur de ser på det kommande valet 2022. Även om det kan kännas långt dit, är vi snart inne i valåret, säger DV:s reporter Simon Henriksson, som gjort intervjuerna. 

Är det någon särskild intervju du fastnade för?

– Alla är väldigt intressanta på sitt eget vis och jag tycker att de ger en bra bild till läsarna och väljarna. Men det är den första riktigt långa intervjun vi gör med sverigedemokraten Anneli Jakobsson. Jag tycker att man får en mycket tydligare bild kring vem hon är och vad ett politiskt engagemang kan kosta en person. Det är väl något jag kan tipsa om, men jag hoppas förstås att man läser samtliga grundligt. 

Intervjuerna kommer publiceras från och med i dag och de publiceras i en simpel ordning. Det största partiet är först ut, det minsta är sist ut. Här hittar du den första med Centerpartiets Jacob Käll. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt