Annons:

SD-politikern:

Anneli Jakobsson (SD) undrade om någon utredning om övervakningskameror har inletts än. Foto: Arkivbild

SD-politikern: "Har någon utredning om kameror påbörjats?"

Med hjälp av alliansen fick Sverigedemokraterna igenom en motion om kameraövervakning. Det har dock inte blivit verklighet av motionen.
– Har det påbörjats någon utredning? frågade Anneli Jakobsson från talarstolen i fullmäktige.

Annons:

Det var i oktober 2018 som en SD-motion om kameraövervakning i Vimmerby röstades igenom. SD fick stöd av allianspartierna för att få igenom motionen. 

Men brottsligheten motiverar inte kameraövervakning, enligt polisen. Något som var känt redan när motionen röstades igenom. 

– För nästan exakt två år sedan bifölls vår motion om kameraövervakning. Då skulle det komma till en utredning. Några kameror är inte uppsatta. Har det påbörjats någon sådan utredning? frågade Anneli Jakobsson från talarstolen. 

Moderaternas Marie Nicholson, vice ordförande i kommunstyrelsen, gick upp för att svara.

– Svaret på den frågan är både ja och nej. En utredning har inte inletts, men det är en del av frågan om trygghet som finns med i en trygghetsplan som majoriteten jobbar på. Vi avser att presentera den i fullmäktige innan den här mandatperioden är över. Vi arbetar med frågan och det är högaktuellt. I Svenskt Näringslivs undersökning såg vi att företagare i Vimmerby anger att de är mer negativt påverkade av brottslighet än rikssnittet och snittet i länet. Kanske är därför trygghetskameror en väg framåt, kanske inte. Frågan kommer ingå i vår plan och vi diskuterar det gärna mer framöver. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt