Annons:

SD vill veta vad invandringen kostar kommunen

Fullmäktigeledamoten Sandor Högye är en av fyra sverigedemokrater som står bakom motionen. Foto: Simon Henriksson

SD vill veta vad invandringen kostar kommunen

Det finns många uppgifter om hur invandringens påverkan på den offentliga ekonomin. Nu vill Sverigedemokraterna att Vimmerby kommun tar fram beräkningar på vad flyktingmottagandet kostat under mandatperioden.

Annons:

Det kräver man i en motion om "mångkulturellt bokslut" som lämnades in till Stadshuset i dag. Bakom motionen står partiets fullmäktigeledamöter Anneli Jakobsson, Sandor och Kerstin Högye samt Jimmy Rödin.

SD menar att kommunen medvetet väljer att inte ta fram kostnader för invandringen: ”För det mesta redovisar kommunen kostnader men när vi kommer till invandringspolitiken och kostnader till området är det stopp. Då går det plötsligt inte att räkna ut kostnader eller ens är tillåtet att ställa frågan”.

Sverigedemokraterna är säkra på att invandringen är en ekonomisk belastning för kommunen. ”Vi känner inte till storleken på intäkterna men vi är övertygade om att de inte överstiger utgifterna för Vimmerby kommun, trots generösa bidrag från skattebetalarna”.

Utifrån det föreslår SD att kommunstyrelsen ska ta fram en redogörelse för kostnader kopplade till mottagandet av asylsökande, nyanlända, anhöriginvandrare och ensamkommande ungdomar. En redogörelse ska tas fram för den här mandatperioden och en för nästa, enligt förslaget. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt