Annons:

Kommunalrådet fick samtala med kronprinsessparet:

Jacob Käll fick chansen att samtala med kronprinsessparet på fredagen. Foto: Vimmerby kommun

Kommunalrådet fick samtala med kronprinsessparet: "Pålästa om vår situation"

Ers kungliga höghet. Så lär kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll inlett ett samtal på fredagen. Han fick nämligen en pratstund med kronprinsessan Victoria och prins Daniel. 

Annons:

Samtalet handlade om hur coronapandemin slagit mot kommunens närings- och föreningsliv. Det var kronprinsessparet som bjudit in till samtalet för att lyssna in hur pandemin drabbat kommunen.

Videosamtalet varade i cirka 20 minuter och kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll berättade om hur kommunens föreningsliv drabbats av de rådande restriktionerna.

– Vimmerby har ett aktivt idrotts- och föreningsliv och våra föreningar är väldigt engagerade. Och då är det klart att fallet blir desto hårdare när verksamheten stryps, inte bara ekonomiskt utan även när aktiviteterna begränsas, berättade Jacob Käll för kronprinsessparet.

Samtalet mellan Käll och kronprinsessparet handlade sedan till stor del om hur hårt hela kommunen drabbades när Astrid Lindgrens Värld tvingades slå igen i somras. Jacob Käll informerade kronprinsessparet om det lobbyarbete som gjorts tillsammans med turistföreningen och som fått resultat i form av att regeringen bildat en statssekreterargrupp. 

– Detta sker vanligtvis när en ort drabbas av exempelvis stora företagsnedläggningar. Nu har de fått upp ögonen för vår situation och det är positivt, berättade Jacob Käll.

Bjöd hit dem

Han passade också, mot slutet av samtalet, på att bjuda in kronprinsessparet till Vimmerby när pandemin var över. En inbjudan som paret tackade för. 

– Jag tycker att det var ett trevligt samtal och jag upplever att kronprinsessparet var mycket intresserade och pålästa om vår situation, säger Jacob Käll.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt