Annons:

Vimmerbypolitikern omvald som ordförande för SSU – vill att sexköp straffas som våldtäkt

Daniel Nestor har blivit omvald som ordförande för SSU i länet. Foto: Pressbild/SSU

Vimmerbypolitikern omvald som ordförande för SSU – vill att sexköp straffas som våldtäkt

Vimmerbypolitikern Daniel Nestor har blivit omvald som ordförande för SSU Kalmar län. Han valdes på nytt i helgen.
– Det känns fantastiskt roligt, säger Nestor.

Annons:

Det var under söndagen som en digital distriktsårskonferens hölls i Kalmar län. Då blev Daniel Nestor omvald som ordförande för SSU Kalmar län. 

Beslutet fattades enhälligt. 

Nu ska SSU i länet fokusera på organisering och att driva på förslag inför och under den stora partikongressen 2021, enligt ett pressmeddelande. 

– Det känns fantastiskt roligt att ha fått det fina förtroendet att leda SSU Kalmar län. För mig är det viktigt att det finns forum där ungdomar kan mötas för att lära av varandra, växa tillsammans och driva politiska förslag som gör att vi når framgång i kampen för solidariteten, jämlikheten och friheten. Detta är och ska alltid vara, kärnan i vårt engagemang, säger Daniel Nestor.

Nestor blev ordförande 2018. 

– Då ville jag bidra med ny energi, nytt ledarskap och mina samlade erfarenheter för att lyfta oss till nästa nivå. Vi har kommit en bit på vägen men jag vet att vi har mer att ge framöver, säger Daniel Nestor.

Sexköp straffas som våldtäkt

Enligt SSU kommer man fokusera på att påverka partiet nationellt under 2021. Distriktet har under det senaste verksamhetsåret lagt stort fokus på att lägga fram politiska förslag som bidrar till ökad jämlikhet och ett bättre klimat, skriver man i pressmeddelandet. 

– Socialdemokratin måste axla rollen som grön samhällsbyggare, vi måste klara av att förena klimatomställningen med ekonomisk rättvisa. Vi ska investera i nya innovationer, gröna bostäder och infrastruktur som ger ökad livskvalitet, säger Daniel Nestor.

Under distriktsårskongressen beslutades också om ett nytt politiskt reformprogram. Bland annat ska SSU Kalmar län driva att sexköp ska straffas på samma sätt som en våldtäkt, att årliga hälsoundersökningar med fokus på det psykiska välbefinnandet införs i skolan och utveckla skolans skolans roll för att förebygga självmord och för att allmän värnplikt ska införas i landet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt