Annons:

Överskott för gemensamma nämnden – men inga pengar till Vimmerby

Den gemensamma miljö- och byggnämnden har presnterat sitt bokslut för 2020. Foto: Arkivbild

Överskott för gemensamma nämnden – men inga pengar till Vimmerby

Den gemensamma miljö- och byggnadsnämnden för Hultsfreds och Vimmerby kommuner gjorde ett överskott på knappa 800 000 kronor under 2020. Det framgår av bokslutet som godkändes på nämndens senaste möte.

Annons:

Vimmerby och Hultsfred kommun har en gemensam miljö- och byggnadsnämnd, och överskottet fördelas i huvudsak utifrån antal ärenden, invånarantal och intäkter. 2020 slutade med ett överskott på 787 000 kronor.

Inga pengar till Vimmerby

Nettokostnaden för verksamheten i Hultsfreds kommun 2020 är 8 424 000 kronor inklusive nämnd och 8 937 000 kronor inklusive nämnd i Vimmerby kommun.

Resultatet för Hultsfreds kommun blir + 845 000 kronor inklusive resultatet för nämnden (+ 241 000 kronor). Resultatet för Vimmerby kommun blir - 58 000 efter resultatfördelning (varav - 17 000 kronor nämnd).

Skillnaden i utfall beror främst på att Vimmerby har en större befolkning och därmed en större del av verksamhetens kostnader, konstaterar man i bokslutet. Politikerna i Vimmerby har också klart högre arvoden. 

Viktiga händelser 

I bokslutet listar nämnden ett antal viktiga händelser under året:

  • Företag, organisationer och privatpersoner är nöjda med servicen och ger förvaltningen fortsatt höga betyg i Insiktsmätningen för information, tillgänglighet, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet.
  • Corona - nämnden fick ett utökat tillsynsansvar gällande trängsel vid serveringsställen. Beslut från centrala myndigheter avseende debitering av kontrollavgifter som kunde förväntats under året har uteblivit på grund av rådande pandemi.
  • Friska medarbetare och väldigt låg sjukfrånvaro: 1,90%.
  • Positivt utfall från medarbetarenkäten.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt