Annons:

Musikvideon som ska locka människor till Hultsfred

Humorgruppen Infallet har producerat Hultsfreds nya anthem. Foto: Hultsfreds kommun

Musikvideon som ska locka människor till Hultsfred

Hultsfreds kommun har under lång tid haft vikande befolkning. Nu tar kommunen till ett nytt grepp för att få fler att flytta till orten.
– Vi vill skapa en känsla av att Hultsfreds kommun är en plats där alla syns och hörs, säger turism- och informationschefen Malin Albertsson.

Annons:

Trött på sletna slogans så fort du passerar en kommungräns? Då kanske Hultsfreds musikvideo är något för dig. Hultsfreds kommun har tagit fram en musikvideo tillsammans med humorgruppen Infallet och syftet är att få fler att flytta till kommunen. 

"Visst kan man marknadsföra en kommun med gruppdans, sång och humor! Den nya musikvideon ”There’s music in the air” (Hultsfred anthem) ska ge en positiv bild av kommunen som arbetsgivare och plats genom att driva med stereotyperna av en mindre kommun – med mycket kärlek. Musikvideon ska marknadsföra Hultsfreds kommun som plats och som attraktiv arbetsgivare – med musiken som en röd tråd", skriver kommunen i ett pressmeddelande. 

"Ingenting är omöjligt"

Flera lokala profiler och fenomen får plats i den svängiga poplåten och man lyfter även fram en hel del yrken som många kommuner har brist på. 

– Vi vill skapa en känsla av att Hultsfreds kommun är en plats där alla syns och hörs – där ingenting är omöjligt. Oavsett om du redan bor här eller flyttar hit kan du skapa ditt liv som du vill ha det här, säger turism- och informationschef Malin Albertsson.

Drömmen är att filmen ska underlätta rekrytering.  

– Rekrytering är vår största utmaning. Kompetenser som till exempel lärare, miljöinspektör eller socialsekreterare är svårare att locka än man tror, säger Anna Ahlgren, personalstrateg. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt