Annons:

Vimmerby Kraftsamlar anordnar insamlingskväll

På onsdag kväll är det dags för Vimmerby Kraftsamlars stora insamlingskväll. Programmet är fullspäckat med uppträdanden, mänskliga möten och loppis. Alla pengar som kvällen genererar går oavkortat till Dagens Vimmerbys och Folkhögskolans insamling till UNHCR.

Annons:

Vimmerby Kraftsamlar är ett gemensamt insamlingsprojekt mellan Dagens Vimmerby AB och Folkhögskolan i Vimmerby. Alla pengar skänks till FN:s flyktingorgan UNHCR, som jobbar för att stärka flyktingars rättigheter och möjligheter. Målet är att få in 50 000 kronor. Hittills har 28 039 kronor kommit in till insamlingen.

Kosovare Asllanis budgivning av två matchtröjor bidrog med 5 600 kronor och Dagens Vimmerby har bidragit med 5 000 kronor.

– Vi är ett nystartat företag, men för oss var det självklart att skänka de här pengarna. Vi har även på nyhetsplats beskrivit många nysvenskars erfarenheter genom Simon Henriksson viktiga reportageserie. Berättelser om flyktingarnas hemska erfarenheter är viktigare än någonsin när flyktingdebatten i Europa och Sverige ser ut som den gör, säger Dagens Vimmerbys VD Jakob Karlsson.

Vimmerby Kraftsamlar går nu in i slutspurten av insamlingstiden och på onsdag anordnas en insamlingskväll på Folkhögskolan i Vimmerby. Det blir loppis, lotteri, försäljning av solidaritetsarmband, utställningar, underhållning och mycket mer.

– Vi hoppas förstås att så många som möjligt vill komma och stödja vårt projekt. Folkhögskolan har förberett kvällen väldigt bra och jag tror att det finns något för alla. Har man inte möjlighet att komma går det fortfarande att skänka pengar på nätet, säger Jakob Karlsson.

 

 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt