Annons:

Svensson föll i tajt semifinal – ingen ny PBA-titel

Jesper Svensson blev trea i majorfinalen. Foto: PBA

Svensson föll i tajt semifinal – ingen ny PBA-titel

Jesper Svensson föll i en tajt stegfinal mot EJ Tackett med 193-184. Därmed grusades hoppet om en andra majortitel för den svenska bowlingstjärnan. 

Annons:

Jesper Svensson hade ett fint utgångsläge inför söndagens stegfinal i PBA World Championship i Allen Park, Michigan. Svenssn jagade sin andra majortitel tillika tolfte PBA-titel och var seedad som tvåa i stegfinalen. 

I semifinalen ställdes han mot EJ Tackett. Den amerikanske stjärnan vann Shark Championship för några dagar sedan vilket var hans första titel för säsongen. 

På sin väg till semifinalen hade Tackett besegrat Eric Jones och Graham Fach. Svensson ledde semifinalen inledningsvis men Tackett kom tillbaka. Inför sista rutan behövde Vimmerbysonen sätta en dubbel för att ha fortsatt chans på final. Han strajkade första, men inte andra och därmed tog Tackett hem semifinalen med 193-184. 

Fox Sports kommentator Randy Petersen ansåg inte att det var en rättmätig bild av matchen och kallade Jesper Svenssons serie för den mest välspelade 184-serien i historien. 

Trea i majortävlingen

Jesper Svensson blev därmed trea i majortävlingen. Det här var hans tredje stegfinal den här PBA-säsongen och alla tre har han nått under den senaste tävlingsperioden i samband med World Series. 

Trots en intensiv tävlingsperiod för bowlingstjärnan från Vimmerby är det ingen vila som väntar. Redan på tisdag börjar nästa majortävling när det är dags för Tournament of Champions. 

EJ Tacketts segertåg fortsatte i finalen och han besegrade där Matt Russo med 225-194. Den amerikanske stjärnan tog därmed sin 23:e PBA-titel och femte majortitel.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt