Annons:

Bowlingstjärnan från Vimmerby visade klass och vann stor tävling i Dalarna

Jesper Svensson vann helgens Europatour-tävling i Mora efter en stabil insats. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Bowlingstjärnan från Vimmerby visade klass och vann stor tävling i Dalarna

Jesper Svensson, bowlingstjärnan från Vimmerby, imponerade och vann helgens tävling på Europatouren i Mora. 
”Det känns riktigt härligt”, säger Jesper Svensson till Svenska Bowlingförbundet.

Annons:

Jesper Svensson dominerade från start till mål när han ställde upp i FM Mattsson Christmas Tournament i Mora i helgen. Han satte tonen redan i kvalet och noterades för 1 523 poäng över sex serier inklusive två 300-serier. Han fortsatte vara i topp i varje finalsteg under söndagen och ställdes mot Joakim West i finalen. Det blev seger i titelmatchen med 207–165 och totalt 754–611 med de tre avslutande stegen inräknade.  

”Det var en väl genomförd tävling från start till mål. Väldigt skönt att vinna och kunna bibehålla spelnivån i karusellen. Jag brukar vara självkritisk men den här gången har jag inte mycket att invända emot. Jag är väldigt nöjd med min prestation”, säger Jesper Svensson i en kommentar till Svenska Bowlingförbundets hemsida. 

God känsla inför nästa PBA-säsong

Jesper Svensson fick ett perfekt avslut på tävlingsåret och kan blicka tillbaka på en höstsäsong med storspel i elitserien och flera suveräna tävlingsresultat.

”Det har flutit på väldigt bra under hösten. Jag går alltid in för att vinna och det är härligt att både vinna här och i Markaryd samt bli tvåa i Lucky Larsen Masters. Det är även tävlingar som Robban (Andersson) satt upp som fokustävlingar för Team Sweden så det känns bra”, säger Jesper Svensson. 

Nu väntar julfirande och ledighet innan han beger sig till USA för spel på PBA-touren. Första tävlingen är PBA Players Championship som börjar den 9 januari. 

”Det är skönt att ha med sig detta till touren och jag ska försöka bibehålla den här känslan i spelet. Sedan är touren lite som en annan sport och det är alltid stentufft. Men de senaste resultaten gör givetvis gott för självförtroendet och jag hoppas att det kan bli en bra PBA-säsong”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt