Annons:

Vimmerbys bowlingstjärna på jakt efter tolfte PBA-titeln

Jesper Svensson jagar sin 12:e PBA-titel i natt. Foto: PBA/Pressbild

Vimmerbys bowlingstjärna på jakt efter tolfte PBA-titeln

Jesper Svensson, bowlingstjärnan från Vimmerby, är vidare till stegfinalen i PBA Scorpion Championship i Michigan och har chans på sin tolfte PBA-titel. 

Annons:

Med start klockan 01.00 i natt är det dags för Jesper Svensson att inta banorna i Thunderbowl Lanes för stegfinalen i PBA Scorpion Championship. Scorpion Championship är en av tävlingarna i World Series som spelas i Thunderbowl Lanes i Allen Park, Michigan.

Jesper Svensson avancerade som femma till stegfinalen natten till i fredags genom att vara högst rankad av de som förlorade i andra matchen av matchspelet.

Det blir ett rafflande möte i första matchen av stegfinalen där Jesper Svensson ställs mot Jason Belmonte. Matchen börjar 01.00 i natt. Jesper Svensson har vunnit elva PBA-titlar. Vimmerbysonens senaste titel kom i februari 2022 när han vann PBA David Smalls Championship. Jason Belmonte har i sin tur hela 31 PBA-titlar på meritlistan 

Matcherna i nattens stegfinal i PBA Scorpion Championship spelas i bäst av en serie. Vinnaren mellan Svensson och Belmonte får ta sig an Keven Williams. Matt Russo avancerade som etta till stegfinalen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt