Annons:

Svensson 40 sekunder från tredjeplatsen på SM: ”Gav allt jag hade för dagen

Simon Svensson från Vimmerby gjorde bra ifrån sig vid långlopps-SM i mountainbike. Foto: Privat

Svensson 40 sekunder från tredjeplatsen på SM: ”Gav allt jag hade för dagen"

Simon Svensson från Vimmerby svarade för en strong insats när långlopps-SM i mountainbike avgjordes i Trollhättan i helgen. Han slutade fyra i H30-klassen och var endast 40 sekunder från bronsplatsen. 

Annons:

Simon Svensson från Vimmerby, tävlande för CK Wimer, kan se tillbaka på en lyckad tävlingshelg i Trollhättan när långlopps-SM i mountainbike avgjordes med en total körsträcka på åtta mil. 

Det var tredje gången som Simon Svensson ställde upp på SM och han nådde sin bästa placering med en fjärdeplats i H30-klassen, 40 sekunder från pallen. Han slutade nia 2018, bröt efter en och en halv mil 2019 och ingen SM-tävling arrangerades på grund av coronapandemin i fjol.  

– Det blev över tre timmars körning på en supertuff men fin bana i Trollhättan. Jag gav allt jag hade för dagen och jag är nöjd med loppet, säger Simon Svensson. 

"Konkurrensen är stentuff"

Han tycker att det kändes bra hela vägen och var nöjd med hur han lade upp sitt lopp.

– Visst, några dippar har man mentalt under loppets gång när man känner sig lite för trött för att försätta i det höga tempot som hålls men jag är nöjd, säger han. 

Hur ser du på att du inte hade så långt upp till tredjeplatsen?

– Jag var väldigt nöjd med min fjärdeplats när jag gick i mål men dagarna efter så gick väl funderingarna lite att det hade väl gått att åka lite fortare. Så känner man alltid, vilket inte är så lätt när man redan pressar sig så pass hårt. När det skiljer 40 sekunder efter att ha cyklat åtta mil på över tre timmar så är det inte mycket men det är lättare sagt än gjort att ta igen de där 40 sekunderna. 

Han drömmer om att komma upp på pallen i sin åldersklass på ett SM. 

– Det vore fantastiskt roligt att komma upp på pallen men det är mycket som krävs med en bra försäsong och att allt håller. Alla cyklister är så himla bra och konkurrensen är stentuff. Det har varit ett konstigt år då vi inte har tävlat något mot varandra. Jag gjorde en bra vinter, tränade stenhårt och la en bra grund men första tävlingen var i Nybro två veckor innan SM. Jag fick en liten hint om hur kroppen kändes och funkade. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt