Annons:

SM i armbrytning arrangeras i Vimmerby – drar igång på fredagen

SM i armbrytning arrangeras i Vimmerby den här helgen. Här är en bild från SM i Piteå förra året. Foto: Bildbyrån

SM i armbrytning arrangeras i Vimmerby – drar igång på fredagen

För fjärde gången arrangeras SM-tävlingarna i armbrytning i Vimmerby. Tävlingen, som hålls på Hotell Ronja och Vimmerby Mässhallar, drar igång på fredagen.
– Vimmerby är en lösning som fungerar bra, säger förbundets ordförande Anders Axklo.

Annons:

Senaste gången Vimmerby stod värd för SM i armbrytning var 2014. Även åren 2007 och 2008 var det Vimmerby som var skådeplats för mästerskapet.

Nu, nio år efter senaste gången, är det dags igen.

Och intresset är minst sagt stort.

– Vi har 256 föranmälda och jättemånga klasser. Allt från juniorer till seniorer och veteranklasser. Deltagarantalet är en ganska rejäl ökning mot ifjol, som var första året efter pandemin. Då var vi en del av SM-veckan som gick i Piteå. Vi led mer av pandemin förra året, men nu är det samma siffror som innan pandemin, säger Anders Axklo, ordförande i Svenska Armsportförbundet. 

Hur kommer det sig att det blev Vimmerby igen?

– Våra föreningar kan ansöka om arrangörskapet, men det var ingen som ansökte tills i år och då var det här en bra lösning. Vimmerby ligger bra i Sverige och har en väldigt bra boendekapacitet utanför sin högsäsong. Vi vet också att Hotell Ronja och Vimmerby Mässhallar har fungerat bra tidigare.

Vill gärna ha publik

Under torsdagen är det invägning och arrangörerna har läget under kontroll, säger Anders Axklo.

– Det var ett tag sedan vi var i Vimmerby och det är väldigt roligt att vara tillbaka. Det är en bra plats att vara på, säger han och tillägger att han hoppas på god publiktillströmning:

– Det är fritt fram att komma och titta. Framför allt är det finalpassen på eftermiddagarna som är det spektakulära, men man är jättevälkommen hela dagarna.

SM-tävlingen i Vimmerby pågår mellan 17 och 19 mars. En handfull tävlare från Vimmerby finns med bland de anmälda, däribland 13-åriga Elfie Horste och Peter Karlsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt