Annons:

Imponerande halvmara – Petter slog egna rekordet med nio (!) minuter

Petter Svensson från Pelarne sprang halvmaran i Frankfurt i helgen och slog sitt egna rekord med nio minuter. Foto: Ingo Kutsche

Imponerande halvmara – Petter slog egna rekordet med nio (!) minuter

Petter Svensson från Pelarne sprang halvmaran i Frankfurt i helgen. Det var första gången han löpte distansen på hela fem år. Att det var ovant att springa just halvmaran var däremot inget som märktes av. Svensson slog sitt gamla personbästa med nio (!) minuter och fick den imponerande tiden 65:52.
– Det var kul, förhoppningsvis dröjer det inte fem år tills att jag springer distansen igen, säger han. 

Annons:

21 kilometer på 65 minuter och 52 sekunder. En tid som låter för bra för att vara sann. Det var tiden som Petter Svensson klockades in på när han sprang Frankfurter Halbmarathon i helgen.

Svensson sprang helgens halvmara för Hälle IF och kom med den finfina tiden fyra i herrklassen. I herrklassen var han dessutom ensam europé att komma topp fem.

– Jag visste på förhand att det skulle vara fyra-fem etiopier som förmodligen skulle gå på rätt hårt. Så det fanns liksom en risk för mycket sololöpning. Sen var jag samtidigt rätt säker på att det skulle gå bra att springa i och med att det var vindstilla. Det blir lättare då. Jag sprang väldigt jämnt och det kändes behagligt, det är lite det som är nyckeln när man springer långt. Det var en jätteskön känsla att springa i mål där på Eintracht Frankfurts arena, med all publik. Jag är nöjd med min tid och placering. Målet var under 66 minuter så det blev väl “mission accomplished” där, säger Petter Svensson.  

Petter Svensson är nöjd med starten på 2024. Han tränar hårt och känner sig i god form.

– Jag är nöjd med starten på året får jag säga. Jag har haft en bra försäsong och sprungit mer än någonsin egentligen. Det har blivit ungefär 16-17 mil per vecka så det är bra. Jag känner mig bra grundtränad. 

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt