Annons:

Vimmerbyloppet mer populärt än på många år

Hemmahoppet Josefine Antonsson kommer att springa milen i Vimmerbyloppet. Foto: Vimmerby SK

Vimmerbyloppet mer populärt än på många år

I morgon avgörs den årliga löpartävlingen Vimmerbyloppet. Men redan nu är tävlingen en succé. 320 löpare är föranmälda och från arrangörshåll har man vissa förhoppningar om ”fullt hus”. – Vi kan ta emot 500 löpare. Får vi samma ökning på efteranmälningarna kommer det att bli fullt, säger Ted Larsson i arrangerande Vimmerby SK.

Annons:

Vimmerby SK tog över som arrangör för Vimmerbyloppet till förra årets tävling. Arrangemanget gillades uppenbarligen av löparna. Förra året var 170 löpare föranmälda, i år ligger den siffran på cirka 320.

– Nu hoppas vi på en hel del efteranmälningar också. Förra året hade vi 70 stycken efteranmälningar och totalt 257 personer som sprang loppet. Ökar det lika mycket som föranmälningarna får vi fullt hus, säger Ted Larsson.

Fler anmälda än på många år

Han ser flera anledningar till det ökade intresset.

– Jag tror att vi gjorde ett ganska bra jobb förra året. Vi lyckades vända en nedåtgående spiral. Sen har vi marknadsfört oss hårt.

Faktum är att det var många år sedan som 320 löpare sprang Vimmerbyloppet.

– Jag vet inte hur det såg ut innan 2004. Men det året var det 311 som sprang och siffran har inte varit högre än så förrän nu.

Populär klass

Start och mål är som vanligt på torget i Vimmerby. Huvudklassen går över en mil, men får de som nöjer sig med halva distansen så finns det också en sådan klass.

– Just femkilometersklassen är väldigt populär i år. Där har vi runt 130 anmälda, säger Ted Larsson.

För de yngre deltagarna finns det såväl 12-, 10-, som 8-årsklass. Nytt får i år är att knattarna får en egen klass. Det är också en del i framgången då den klassen i skrivande stund har närmare 50 anmälda.

Antonsson springer milen

Väderprognoserna för fredag kväll just nu säger tio grader, växlande molnighet och kanske något mindre regnstänk.

– Det verkar ändå som att det ska klarna upp framåt kvällen. För löparna spelar det ingen roll om det är tio grader och lite regn, men för publiken är det ju roligare med bra väder.

Förra året vanns milen av Michelle Schnellbacher (SOK Knallen Borås) och Oskar Danielsson (GoIF Tjalve). Schnellbacher kommer inte till start i år och det är osäkert om Didriksson gör det.

Till start kommer däremot hemmafavoriten Josefine Antonsson. Förra året vann hon damernas femkilometersklass, men i år ställer Antonsson upp i den dubbla distansen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt