Annons:

Henrik klarade klassikern: ”Fällde några tårar innan målgång”

Anton Rollborn och Henrik Hjärne tog sig i mål i sitt första Vasalopp. För Henriks del innebar det också att han genomfört en svensk klassiker. Foto: Privat

Henrik klarade klassikern: ”Fällde några tårar innan målgång”

Henrik Hjärne och Anton Rollborn var två av dem som körde Vasaloppet för första gången i söndags. För den förstnämnda blev det extra speciellt i och med att han därmed genomfört en svensk klassiker.
– Det var en underbar känsla. Jag måste erkänna att jag fällde några tårar på rakan innan målgång, säger Henrik Hjärne.

Annons:

De båda Vimmerbyborna Henrik Hjärne och Anton Rollborn var två av dem som klarade av de nio milen mellan Sälen och Mora i går. De körde Vasaloppet för första gången och hade lite olika känslor under loppets gång.

– Det var riktigt tungt för min del. Efter två mil funderade jag på om jag verkligen skulle klara det, men sen bara tuffade det på, säger Henrik Hjärne.

Var det nära att du bröt?

– Nej, det skulle jag inte säga. Jag hade ganska bra marginal till repet hela tiden så det var bara att köra på.

”Då växte hornen fram”

Anton Rollborn trivdes i spåret.

– Det var en rolig upplevelse. Jag körde på väldigt lugnt de första två, tre milen och när jag såg att det var sex mil kvar kändes det som att jag redan hade klarat det. Då handlade det bara om ifall jag skulle kunna slå ”Poppes” (vännen Pontus Holm) tid från förra året eller om jag skulle nöja mig med att komma i mål. Jag trodde verkligen att det skulle vara tuffare.

Anton Rollborn kom till slut i mål på 10:45:15, vilket innebar att han slog Pontus Holms tid.

– Det var det viktigaste. När jag var i Eldris så kollade jag på klockan och insåg att jag skulle behöva ta mig de sista nio kilometerna på en timme för att slå ”Poppe” och då växte hornen fram, skrattar Anton Rollborn.

Klarade klassikern

Henrik Hjärne korsade mållinjen på tiden 11:16:01. Därmed har han klarat bedriften att genomföra en svensk klassiker. Det innebär att han har tagit sig i mål i Vasaloppet, Vansbrosimningen, Lidingöloppet och Vätternrundan.

Hur var känslan?

– Det var en underbar känsla. Jag måste erkänna att jag fällde några tårar på rakan innan målgång, säger Henrik Hjärne.

Någon prestige mellan de båda vännerna var det inte tal om utan de gladdes med varandras framgångar.

– Jag var helt inställd hela loppet på att ”Henke” låg före mig. Han drog i väg efter första backen och sen såg jag honom inte mer. Jag hade blivit minst lika glad om ”Henke” varit före mig i mål, säger Anton Rollborn.

– Jag hade faktiskt en tanke på om Anton hade brutit så jag blev jätteglad när jag fick veta att han hade gått i mål, säger Henrik Hjärne.

För Anton Rollborn återstår att klara Vätternrundan i sommar för att även han ska kunna stoltsera med att ha genomfört en svensk klassiker.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt