Annons:

Ulf från Vimmerby laddad inför sitt livs utmaning

Ulf Lundh från Vimmerby har en rejäl utmaning framför sig: Ironman i Kalmar. Foto: Privat

Ulf från Vimmerby laddad inför sitt livs utmaning

3,86 kilometer simning, 18 mil på cykel och till sist ett maraton. Låter det som en fullständig omöjlighet? Inte för Vimmerbybon Ulf Lundh. – Jag tror att alla kan göra ett Ironman, säger han inför sin debut i Kalmar i morgon.

Annons:

Vimmerby SK-löparen Ulf Lundh står inför sitt livs största fysiska utmaning – men han är inte nervös. Förberedelserna har varit mycket noggranna, vilket förstås är ett måste om man ska klara ett äkta Ironman med 3,86 kilometer simning på öppet vatten, 18 mil på cykel och som avslutning ett maraton. 

– Jag är nervös för praktiska saker, som att kedjan ska gå av eller att dräkten ska spricka, men jag är inte nervös för själva tävlingen. Jag vet att jag har tränat tillräckligt för att klara det och gör jag inte det så har jag gjort vad jag kan. Då är det inte så mycket att göra, säger han.

”En extrem vilja”

Ulf Lundh har ingen större idrottslig bakgrund, men fastande för löpträning för ett antal år sedan och upptäckte att han var uthållig.

– Jag är inte snabb, men jag är ganska bra på längre sträckor och har sprungit några maraton.

För Ironman har han förberett sig i närmare två år med en genomsnittlig träningstid på cirka elva-tolv timmar i veckan. Vissa veckor har träningsnivån legat på uppemot 24 timmar per vecka.

– Jag tror att alla kan göra ett Ironman, men det krävs ekonomi, en extrem vilja och en stöttande familj. Det har jag verkligen haft. Med heltidsjobb och barn har jag vissa veckor tränat fyra timmar per dag och då måste man ha en familj som ställer upp, säger han.

”Försöka ha roligt”

Lundh har genomfört två halv-Ironman tidigare, men det här är första gången han siktar på att genomföra den äkta varianten i Kalmar. Atleterna har 16 timmar på sig att komma i mål.

– Jag har löpt ganska mycket och känner mig trygg med löpningen. Simningen känns också bra. Det som jag är sämst på är cyklingen.

Varför gör man en sådan här grej?

– Det finns något galet i det och det är tjusningen för mig. Jag gillar utmaningar och jag har inspirerats av alla vanliga människor som har klarat det. Då har jag tänkt att jag också vill göra det.

Vad väntar du dig för tid?

– Jag tror jag kommer in någonstans mellan 12-14 timmar, men jag har inget uppsatt mål och ska bara försöka ha roligt i morgon och njuta av tävlingen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt