Annons:

  • Ny padelhall har öppnat i Vimmerby kommun:

    Nu har den nya padelhallen i Storebro öppnat. Foto: Simon Henriksson

  • Ny padelhall har öppnat i Vimmerby kommun:
  • Ny padelhall har öppnat i Vimmerby kommun:

    Här inne hittar man de nya banorna.

Ny padelhall har öppnat i Vimmerby kommun: "Fantastiskt kul"

Nyheten släpptes för flera månader sedan. Nu har Padel 34 öppnat i Storebro. Två fräscha banor står till de padelfrälstas förfogande.
– Det känns fantastiskt kul, säger Mats Mårtensson, som driver projektet tillsammans med Jonas Hämäläinen.

Annons:

I höstas blev nyheten offentlig att Vimmerby kommun får en ny padelhall. Jonas Hämäläinen och Mats Mårtensson hade fastnat för sporten och bestämt sig för att bygga ytterligare banor för padelspelarna.

I dag öppnade hallen i Storebro officiellt för spel.

– Vi är jätteglada att vi har tagit oss förbi alla hinder och att det här nu blir verklighet. Det är fantastiskt kul, säger Mats Mårtensson. 

Förhoppningen från början var att öppna före nyår, men av olika orsaker sköts öppningsdatumet fram.

– Efter det har vi bara jobbat utefter att det ska ske så fort som möjligt. Allt har gått fort nu på slutet och det ska verkligen bli roligt att ta del av allas intryck.

Själva idén föddes hos de båda för drygt ett år sedan.

– Jonas har varit egen företagare tidigare och är väldigt driven. Jag har en yrkesroll där jag jobbar mycket med tekniska lösningar och kan få såna saker att klaffa. Lokalen har varit en knäckfråga, men när vi hittade hit blev det perfekt.

Växer snabbt

I den nya padelhallen finns två banor med drygt åtta meter i takhöjd. Banorna håller World Padel Tour-klass och monterades av ett spanskt familjeföretag för en tid sedan. 

– Allt sköttes väldigt proffsigt. De monterar endast med sitt eget folk så de var här och fixade det. Vi har valt den senaste mattan som är till årets säsong i WPT. Det ska bli väldigt spännande att höra vad folk tycker. Det är lite mer grus på banorna nu än det kommer vara om ett antal veckor.

Padel växer lavinartat och fler och fler upptäcker tjusningen med sporten. Alltfler banor och hallar växer också fram i närområdet.

– Vi har ingen aning om intresset, men vi har fått positiv feedback sen nyheten kom ut och vi hoppas det finns ett stort intresse. Det är ju många i Hultsfred som spelar också och ett drömscenario är att man kan träffas mittemellan Vimmerby och Hultsfred för match.

"Jätteglada"

Banorna går, via appen Playtomic, att boka mellan 05.30 och 02.00. 

– Om det är rätt tider får utvärderas efter hand. Vi är här för kundens skull och kommer anpassa oss. 

Vid 17-tiden på torsdagen var den första bokade matchen, även om det dröjer ett tag innan Mats Mårtensson är helt nöjd med utseendet på hallen.

– Det är det estetiska kvar att lösa kan man säga, men vi får så mycket förfrågningar att vi släpper på det nu och att folk har överseende med det. 

Det finns också ett samarbete med ICA Nära i Storebro, som kommer sköta allt vad gäller försäljning av dryck och så vidare. Racket finns att hyra i hallen. 

– Vi vill vara nära de som spelar och lyssna på vad de tycker. Vi är jätteglada att vi har kommit såhär långt.

Kan det bli fler banor om intresset blir stort?

– Plats finns, så allt handlar om intresset.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt