Annons:

  • Yngst i hela startfältet – åttaåringen hamnade på hög placering

    Liv Svensson och Quintus. Foto: Jennie Gunnarsson

  • Yngst i hela startfältet – åttaåringen hamnade på hög placering

    Liv Svensson och Filippa Lee. Foto: Jennie Gunnarsson.

Yngst i hela startfältet – åttaåringen hamnade på hög placering

I helgen ägde en cup i Aneby rum. En av de tävlande var Liv Svensson som bara är 8 år gammal. Jennie Gunnarsson berättar att de gick väldigt bra och att de är nöjda efter helgen.

Annons:

Liv Svensson var med och hoppade i Aneby med två av sina ponnyer. Liv Svensson är åtta år och det är hennes första år hon får rida på tid. Innan man fyller åtta år får man vara med i tävlingen och rida för skojs skull och få en rosett om man är fel fri. Än så länge har åttaåringen hunnit tävla i tre tävlingar på tid.

Yngst på banan

Ryttarna tävlar på fredagen, lördagen och söndagen i cupen och efter det slår de ihop resultaten som avgör vad för placering de får. Liv Svensson var yngst bland de andra ryttarna.

– Hon tycker det är väldigt roligt men eftersom hon bara är 8 år är hon bara i startfältet, säger Jennie Gunnarsson.

Tredje placering i rådjurscupen

Med C-ponnyn Filippa Lee tävlade hon i rådjurscupen.

– På fredagen red hon tre superfina rundor. På lördagen dubbel nollade hon även, säger Jennie Gunnarsson, mamma till Liv Svensson.

Resultatet för rådjurscupen blev en tredje placering för equipaget.

Andra placering i Lätt B

Men Liv Svensson deltog inte bara i rådjurscupen i helgen utan med b-ponnyn Quintus tävlade hon även i Hjortcupen. Även där gick där bra då hon hamnade på en fjärdeplats. På söndagen var även duon med i de inviduella klasserna i Lätt B. Hon red en felfri runda vilket leddde till en andra plats för Liv Svennson och ponnyn Quintus. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt