Annons:

  • Får Erik Ståhlgren och Rickard Thuresson segerkramas mot Haga?

  • Gustavo Borges är tillbaka i Tunas lag.

VIF och Tuna i viktiga matcher – i varsin ände av tabellen

Vimmerby IF slåss för en topplacering. IFK Tuna försöker rädda kontraktet. På lördagen ställs VIF mot IF Haga på hemmaplan och för Tuna väntar sexpoängsmatch mot Ölmstad.

Annons:

Tillsammans med Myresjö/Vetlanda har IF Haga imponerat klart mest i division 4-tabellen. Haga har bara gått av planen utan att vinna en enda gång.

Nu kommer de till Vimmerby för en oerhört betydelsefull match på Arena Ceos.

– När jag såg dem mot Tuna var det ett väldigt välspelande lag, som spelar smånätt fotboll och försöker spela sig ur alla situationer. De förhastade sig aldrig, inte ens när de blev pressade. De kan sitt spel och är väldigt trygga och lugna, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Kommer ni försöka sätta hög press på dem?

– Vi kommer förmodligen testa presspelet lite och och försöka återerövra boll så mycket som möjligt när det är läge för det. 

VIF behöver med all sannolikhet ta tre poäng för att hålla gulddrömmen vid liv.

– Det kan man lätt utläsa. Det är sista chansen och ska vi vara med är det bara seger som gäller. Vi måste göra en jättematch. Mot Myresjö skapade vi rätt mycket, men fick inte riktigt till spelet. Kan vi få till uppspelen och höja oss några snäpp kan det bli väldigt bra.

Jämfört med truppen senast är Ali Mohammed Mustafa tillbaka. Utgår gör William Stejdahl. Det innebär att Erik Stålhgren återigen är med i truppen. Johan "JC" Carlsson spelar innebandypremiär på fredagskvällen men är med i laget.

– "JC" är vältränad och jag tror han kan tända om. Han är en vinnarskalle och det är bara positivt att han håller igång.

Borges tillbaka

I den andra änden av tabellen har IFK Tuna en minst lika viktig match. Ölmstad väntar på bortaplan i en riktig ödesmatch. 

– Det är klart att vi helst måste ha tre poäng och åtminstone en poäng, så att de inte springer iväg ytterligare från oss. Vi ska försöka hitta en väg att nå dit.

Att kalla det för en verklig sexpoängsmatch är väl inte fel?

– Nej, den bistra verkligheten är sådan.

Hur ska ni ta tre poäng?

– För vår del gäller det att få ihop helheten igen. Vi fick till det bättre senast mot Tenhult jämfört med hur det har varit i tidigare matcher. Vi fick inte med oss någon poäng, men vi satt ihop bättre i försvarsspelet. Vi var inte tillräckligt kraftfulla i offensiven och vårt mål är att få ihop hela den biten. Vi får dela upp matchen i block.

Hampus Nilsson är fortsatt skadad. Däremot är Gustavo Borges tillbaka i truppen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt