Annons:

IFK Tuna fick äntligen jubla igen. Foto: Arkivbild

LIVSVIKTIG SEGER FÖR TUNA – FICK DRÖMSTART

Fyra raka förluster fick räcka för IFK Tuna. Idag fick Ölmstad erfara blåvit revanschlusta och Tuna inkasserade tre mycket viktiga poäng med sin 4-1-seger.
– Det är en välförtjänst seger, säger tränaren Thomas Kongstad.

Annons:

Tuna har haft det riktigt jobbigt i fotbollsfyran på sistone och främst defensivt har laget haft enorma problem. Idag gjorde man en solid insats och framförallt den första halvleken är väl värd att berömmas.

IFK fick en drömstart där Dennis Nilsson satte 1-0 på hörna och Viktor Gustavsson fyllde på med tvåan i nättaket. Då hade inte ens tio minuter passerat. Resten av halvleken hade IFK bra koll på motståndet och chans på fler mål.

Reducerade på frispark

I andra skapade Ölmstad nerv efter en reducering på frispark. Då hade en timme spelats och trycket mot Tuna-målet ökade. Defensiven stod dock pall för trycket och i 90:e minuten avgjorde Ibrahim Doumbia på straff. Av bara farten fyllde Gustavsson på med sitt andra mål för dagen och spikade resultatet till 4-1.

– I första spelar vi jättebra försvarsmässigt och även offensivt, vi skapar några chanser till och har bra koll på Ölmstad. I andra blir det svajigt. De börjar lyfta många längre bollar och det blir jobbigt för oss efter deras kvittering, säger Thomas Kongstad.

"En välförtjänt seger"

I och med segern drar Tuna med fler lag i bottenstriden.

– Sett över 98 minuter är det en välförtjänt seger för oss och det är skönt att äntligen få ta tre poäng igen. Det betyder att vi kan få lite självförtroende och vi hakar på de andra lagen. Vi drar in fler i diskussionen om de här sistaplatserna, men vi kan inte se längre än till nästa vecka och Bankeryd. Spelarna får glädja sig idag och vi får försöka hitta ett sätt att vinna på hemmaplan.

Hela laget plussas för insatsen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt