Annons:

  • Får Tuna jubla mot Gullringen i lördagens ångestderby? Foto: Simon Henriksson

  • Thomas Kongstad säger att hoppet är det sista som överger hans lag.

Tuna måste vinna – stor press inför derbyt mot Gullringen

IFK Tuna är riktigt illa ute i division 4. Seger krävs mot Gullringen och samtidigt måste allt gå vägen mellan Bankeryd och Hallby.
– Hoppet kommer bli det sista som överger oss, säger Tunas tränare Thomas Kongstad.

Annons:

IFK Tuna har hamnat i ett riktigt tufft läge i division 4. Med endast sex inspelade poäng på tio matcher kunde chanserna till nytt kontrakt i division 4 redan varit borta.

Men hoppet lever inför den sista omgången i derbyt hemma mot Gullringen. 

– Det är mycket om och men om vi ska åka ur eller få kvala oss kvar. Vi är beroende av andra lag givetvis, men vi kan bara lägga fokus på vår match mot Gullringen. Det är grunden för oss och vinner vi inte vår match spelar inget annat roll, säger tränaren Thomas Kongstad. 

I praktiken krävs det ett oavgjort resultat mellan Hallby och Bankeryd. Annars måste Tuna ta in en stor mängd mål under lördagen.

– Rent krasst kan man säga att det behöver bli kryss för att vi ska ha chans på kvalspel. Vinner Hallby den matchen måste vi äta in ett stort antal mål. Det ska förstås mycket till, men ett första krav och grunden är att vi plockar tre poäng mot Gullringen. Med det läget vi är i kan vi inte gå in och tro att vi ska krossa Gullringen. Jag har svårt att se Gullringen faller ihop fullständigt mot oss. 

Kommer ni följa den andra matchen?

– Det kommer vi säkert ha koll på. 

"Tråkigt för derbykänslan"

Tuna gjorde en stark insats i derbyt mot VIF förra helgen, men föll trots det med 4-2. 

– Det finns många matcher vi kan titta på, men nu är vi där vi är. Gullringen lär inte vilja förlora mot oss och så länge möjligheten finns ska vi försöka ta den. Hoppet blir det sista som överger oss. Det är ett tufft läge, men det är genomförbart, säger Kongstad.

Gullringens tränare Patrik Wärnehall säger så här inför matchen.

– Man vill alltid vinna fotbollsmatcher, det är mycket roligare. 

Hur ser du på att Tuna kan vara på väg ur?

– Det är tråkigt för derbykänslan och det är roligt med såna här matcher. Men risken är överhängande stor, men jag ser hellre att ett Jönköpingslag åker ur förstås. Med det sagt så kommer vi ge vårt yttersta i den här matchen. 

Tuna får tillbaka både Martin Carlsson och Ilhan Jejna i truppen. Gullringen saknar Robin Gustafsson (varningsavstängd) och Ted Åström Åberg (privata skäl). Däremot får Gullringen tillbaka Melker Johansson efter lång skadefrånvaro. Även Daniel Johansson och Samuel Lindell är tillbaka i truppen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt