Annons:

Nu står det klart vilka lag som väntar Södra Vi IF i kvalet. Foto: Jonas Davidsson

Klassiskt lag väntar Södra Vi – här är lagets kvalgrupp

Södra Vi IF kan vara på väg mot division 4. För tredje året i följd kvalar klubben uppåt. Nu står det klart vilka tre som man ska kampas med. 

Annons:

Södra Vi IF slutade trea i division 5 efter Djursdala SK och IF Ariel. Det innebär att laget säkrade en kvalplats till division 4 för tredje säsongen i rad.

I division 4 finns redan Vimmerby IF, Gullringens GoIF och Djursdala SK – och tar Södra Vi steget upp väntar en mycket derbytät säsong 2022. 

Nu står det klart vilka lag som väntar för SVIF i kvalspelet. 

Blir inte Fredriksskans

Södra Vi inleder med bortamatch mot Hovmantorp den här helgen. Därefter väntar Kalmar AIK på hemmaplan och därmed blir det inte spel på Fredriksskans för SVIF. Avslutar gör Södra Vi mot Torsås/Norra Tång på bortaplan 30 oktober.

Kalmar AIK kommer från division 4 och övriga två lag från division 5.

– En mycket spännande utmaning för vårt lag. Vi ska verkligen ge det chansen och försöka nå division 4. Det är tredje gången gillt, säger Ossian Mathiasson, i SVIF:s sportgrupp.

Ett lag är i princip garanterat en plats i division 4 kommande säsong. Det kan också bli så att de bästa tvåorna i någon av de fyra kvalgrupperna tar klivet upp.

– Det beror på upp- och nedflyttningar i division 3, men det ska väldigt mycket till för att gruppsegraren inte går upp, säger Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt