Annons:

HAN KLIVER TILLBAKA TILL MODERKLUBBEN –

Peter Magnusson är nygammal tränare i moderklubben Södra Vi IF. Foto: Simon Henriksson

HAN KLIVER TILLBAKA TILL MODERKLUBBEN – "EN BRA LÖSNING"

Södra Vi IF hade sina bästa säsonger på länge med Peter Magnusson som tränare. Och Peter Magnusson hade sina bästa år som tränare i Södra Vi IF. Nu återförenas parterna. Magnusson är klar för division fem-klubben.

Annons:

Efter flera lyckosamma år i Södra Vi – där laget kvalade mot division fyra som bäst – klev Peter Magnusson över till Gullringen. Där fungerade det inte alls och Magnusson slutade i förtid. Därefter har det blivit två säsonger i Storebro där det årets säsong slutade med degradering. 

Nu är Magnusson tillbaka i de blåvita leden. Han tar över som ny huvudtränare och Mårten Malm blir assisterande tränare. 

– Södra Vi IF är min moderförening och de ränderna gör väl aldrig ur. Får man chansen att göra en insats igen så lyssnar man. Visst känns det hedrande och ärofyllt på samma gång, säger Peter Magnusson.

"Ett genomtänkt och bra upplägg"

Magnusson kände sig färdig med tränarbiten efter årets säsong. 

– Först och främst hade jag starka tankar på att sluta och bli läktareexpert på heltid. Jag hade redan sagt nej till samtal med andra och var inställd på detta. Sedan kom frågan och tankarna började bli lite splittrande i mitt huvud. När vi väl satte oss ner presenterade Södra Vi ett genomtänkt och bra upplägg. De har en stark och bred ledarbas och duktiga spelare med härlig rutin och flera yngre som vill in och göra avtryck. Dessutom har föreningen en god träningskultur med många på träningarna, som spelade in på ett positivt sätt i mitt beslut.

Södra Vi var en besvikelse föregående säsong. Ett namnkunnigt lag nådde inte längre än till en mittenplacering. Såhär säger Magnusson om målsättningen nästa år. 

– Att få spelare och ledare i samma målbild, att kunna vara ödmjuk mot andra och mot sig själv och fokusera på vad vi är bra på och utgå från det. Vi ska givetvis ha riktigt kul tillsammans och då kommer mycket gratis. Allt utgår från individen själv.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt