Annons:

Det var bistra miner i Målilla efter degraderingen till division sex. Foto: Ossian Mathiasson

MÅLILLA ÅKER UR DIVISION FEM – "FÖR FÅ SOM VISAR HJÄRTA"

Målilla GoIF åker ur division fem. Det står klart efter dagens förlust hemma mot Holsby, 1-2 (1-0).
– Det känns väldigt tungt, men det är för få som visar hjärta, säger tränaren Johan Hägg.

Annons:

Det blir många lag från Hultsfreds kommun i sexan nästa år. Sedan tidigare har SK Lojal åkt ur – och nu även Målilla GoIF. De rödvita föll i sin första kvalmatch hemma mot Holsby, som nu står på fyra poäng. Det kan inte Målilla ta ikapp.

Om Målilla blir tvåa kan det möjligen finnas en möjlighet att få en plats framöver.

– Känslan är att vi åker ur nu när vi inte kan vinna gruppen. Sedan kanske det kan öppnas någon dörr och vi kommer gå all in i sista matchen mot Fårbo för att göra vad vi kan.

Vad är orsaken till att ni hamnat här?

– Vi är för dåligt med folk på träningarna. Vi har snittat fem spelare från A-laget i höst och det är så många matcher där jag fått säga att vi inte orkar. Orken handlar inte om att springa upp och ned, utan om att orka ha skärpan, att orka kommunicera och att komma ihop som grupp. Jag tycker att vi har tillräckligt bra lag för att klara oss kvar, men det går inte att trolla med knäna. Det är för få som visar hjärta.

"De är starkare och löper mer"

Dagens match hade två ansikten där Målilla började bäst och tog ledningen genom Martin Johansson. Mot slutet av först bet sig Holsby in i tillställningen, men Målilla behöll ledningen in till andra.

– Vi gör en bra första halvlek där vi tappar mot slutet. Sista kvarten får de lägga långa bollar och vi står för långt ifrån varandra. Vi har en nick i ribban i 45:e och hade vi fått 2-0 där hade vi haft mycket att gå på.

I andra tog Holsby över. 1-1 kom via ett självmål och 1-2 efter en kommunikationsmiss i försvaret. I slutet pressade Målilla för en kvittering – men utan att lyckas.

– Vi mobiliserar en attack och har ett stolpskott och fina lägen, men det handlar mer om individuell skicklighet än att vi kommer ihop som lag. Holsby är inte bättre, men sliter verkligen för varandra. De vinner på att de är starkare och löper mer.

Målilla får nu börja om i division sex.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt