Annons:

Sebasthian Svensson är ny huvudtränare i Hultsfreds FK. Foto: Ossian Mathiasson

KLART MED NY HUVUDTRÄNARE I LOKALA DIVISION 5-KLUBBEN

Hultsfreds FK har gjort klart med en ny huvudtränare till kommande säsong. Sebasthian Svensson lägger fotbollsskorna på hyllan för att satsa fullt ut på tränarsysslan i division 5-föreningen.
– När jag fick frågan från HFK var det inte så mycket att tveka på, säger han. 

Annons:

Sebasthian Svensson har bott och spelat fotboll i Jönköping de senaste åren och flyttade tillbaka till Hultsfred i somras. Han spelade för Hultsfreds FK under stora delar av säsongen och fanns även med som assisterande tränare till Krister Borgh.

Krister Borgh meddelade för en tid sedan att han lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för Hultsfred. 

"Kändes helt rätt i tiden"

Nu har division 5-klubben gjort klart med ersättaren.  Det blir just Sebasthian Svensson som tar över. 

– Sedan jag flyttade tillbaka till Hultsfred har det varit min målsättning att ta över Hultsfreds FK någon gång. Det var kanske inte planen att göra det just nu. När ”Krille” annonserade att han skulle ta ett steg tillbaka så kände jag att det kanske är läge att göra det trots allt. När jag fick frågan från HFK var det inte så mycket att tveka på. Jag har lärt känna spelartruppen och vet vad det finns för potential så det kändes helt rätt i tiden, säger Sebasthian Svensson. 

Han har även bestämt sig för att lägga ner den egna spelarkarriären och satsa på tränarsysslan fullt ut. Han har sedan tidigare varit huvudtränare för IF Hebe och assisterande tränare i IF Haga. 

– Jag kände redan efter ett par matcher under hösten att min kropp och motivation inte finns för att spela. Det är roligt att spela fotboll, men jag har inte den hundraprocentiga motivationen till att vilja utvecklas på egen hand. Då kan man inte prestera på topp. Det har inte varit lika roligt som det var när jag ville uppåt i karriären, säger han och tillägger:

– Det är tränarbiten som jag brinner för numera. Det ska bli väldigt roligt att se om jag kan utveckla spelarna på den fronten istället. 

"Klart att vi har diskuterat lite namn"

Säsongen i division 5 avslutades för några veckor sedan och det finns i dagsläget inget att rapportera om runt spelartruppen. 

– Vi kommer ha ett möte med spelartruppen inom kort. Vi är givetvis intresserade av att förstärka, men vi har även en trupp med mycket potential. Det är i förstahand den befintliga truppen som vi kommer satsa på och om vi förstärker truppen så är det såklart en bonus. Huvudfokus är att behålla de spelare vi har och att de tar ett nytt steg nästa år. 

Har någon spelare meddelat att man lämnar?

– Det är inget som jag har fått veta. Jag vet att några spelare har tränat med Vimmerby IF men jag hoppas att alla vill stanna kvar och vara med på det här tåget.

Vad är målsättningen med kommande säsong? 

– Att alla spelare ska bli bättre och vad det leder till är alltid svårt att säga. Med tanke på var vi hamnade i serien i år och om alla kan ta ett steg till så tror jag att vi kan göra det ännu bättre säsong nästa år. 

Tittar ni på nyförvärv?

– Klart att vi har diskuterat lite namn, men inget är konkret och ingen kontakt har tagits med någon spelare. Det är först i dag som jag och klubben kom överens så det är ganska färskt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt