Annons:

KLART: Henriksson ny huvudtränare i DSK – får hjälp av rutinerade herrar

Michael Milton ska fungera som en mentor åt Djursdala SK:s nye huvudtränare David Henriksson. Christian Simonsson finns också med i ledarstaben. Foto: Pressbild

KLART: Henriksson ny huvudtränare i DSK – får hjälp av rutinerade herrar

Djursdala SK har gjort klart med sin tränarlösning inför säsongen 2022. Det blir en välkänd trio i DSK-kretsar som ska leda laget i division 4.

Annons:

Djursdala SK kan presentera sin tränarlösning inför den spännande säsong som väntar i division 4. Huvudansvarig för DSK kommer blott 25-årige David Henriksson vara. Han har ett förflutet som spelare i klubben och fanns med i DSK:s ledarstab under stora delar av den gångna säsongen.

Vid sin sida kommer David Henriksson ha rutinerade Michael Milton och Christian Simonsson.

”Det känns som en jättespännande utmaning och väldigt utvecklande för mig som person. Jag känner att det är det här jag vill göra och jag vill göra det helhjärtat. Det är ett stort steg förstås, men jag är villig att ta den här möjligheten som jag erbjöds. Jag tror att det kommer funka kanon med ”Crille” och ”Mulla”. Det är skönt för mig att ha stöttning av två så rutinerade personer i fotbollskretsar”, säger David Henriksson i ett pressmeddelande. 

"Kan fungera som en mentor"

David Henriksson valde DSK i konkurrens med andra klubbar för att han tycker att det är en fin förening.

”Det är en bra förening med fina människor och jag känner de flesta spelarna väldigt bra. Mitt mål är att få gruppen att dra åt samma håll”, säger han.

Michael ”Mulla” Milton behöver ingen närmare presentation och återvänder till lokalfotbollen. Han har ett förflutet som tränare i såväl Gullringen, Tuna och DSK och är positiv till lösningen.

”Jag tycker det här känns som en intressant lösning, där jag kan fungera som en mentor åt David. Ett huvudansvar för mig var inte aktuellt, men jag tycker att den lösning vi kom fram till var intressant. Någonstans är Djursdala en klubb som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Djursdala och Tuna är ganska lika som föreningar. Det finns många fina människor där”, säger Michael Milton i ett uttalande i pressmeddelandet.

Christian Simonsson kommer också fungera som ett stöd till David Henriksson.

”Jag har fått förfrågan om att vara ett bollplank och det passar mig bra. Jag tycker det här är en rolig lösning och är beredd att ställa upp och hjälpa till. Jag trivs väldigt bra i föreningen”, säger Christian Simonsson i ett uttalande i pressmeddelandet.

"Det är efterlängtat"

Simon Henriksson i DSK:s sportgrupp kommenterar lösningen så här:

”Att vi nu kan presentera en lösning är efterlängtat. Det har varit mycket jobb, men nu har vi hittat en lösning som vi tror kan fungera. David är färsk som ledare, men får en väldigt rutinerad ”Mulla” bredvid sig och även Christian Simonsson som ett stabilt och bra bollplank. Vi är jätteglada över att kunna kommunicera det här”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt