Annons:

Sjunde raka nederlaget – tunga minuter fällde Djursdala mot topplaget

Simon Henriksson gjorde Djursdala SK:s mål i förlustmatchen mot Tranås FF. Foto: Ossian Mathiasson

Sjunde raka nederlaget – tunga minuter fällde Djursdala mot topplaget

En jobbig inledning på andra halvlek med tre baklängesmål på nio minuter fällde Djursdala SK borta mot topplaget Tranås FF. DSK föll med 1–5 och åkte på sitt sjunde raka nederlag. 

– Tung förlust, men ett steg framåt jämfört med matchen mot Vimmerby, säger huvudtränaren David Henriksson efter 1–5-förlusten. 

Annons:

Djursdala SK svarade för en stark insats i en mållös första halvlek mot Tranås FF. Laget fick ordning på defensiven efter förra omgångens storförlust mot Vimmerby (0–8) och hade några lägen för att ta ledningen. 

– Vi är lite ängsliga och stressade de första tio minuterna då Tranås sätter hård press och spelar bra fotboll. Det syns att de vill ta igen för de två senaste matcherna som de har tappat poäng i. Vi gör på det stora hela en klockren första halvlek. Vi spelar så bra men har inget flyt med oss. Det grinar illa mot oss just nu, säger David Henriksson. 

Tre mål på nio minuter

Den mållösa första halvleken följdes upp av mer action i andra halvlek. För Djursdala SK blev det inte särskilt bra då man fick en mardrömsstart med tre insläppta mål inom loppet av nio minuter. 

– De straffade oss direkt och jag vet inte om vi kanske slappnade av lite grann i halvtid för att vi gjorde det så bra i första. Det small till ganska fort i andra och när de gjorde 3–0 hittade vi rätt igen, säger Henriksson. 

Anfallaren Simon Henriksson reducerade till 3–1 efter knappa timmens spel och DSK hade bud på 3–2 kort därpå. 

– Vi ändrade till en 3–4–3-uppställning, spelade fin fotboll, hittade rörelse, skapade ett par lägen och fick 3–1. Vi var nära att göra 3–2, men vi har inget flyt med oss.

Tranås gjorde ytterligare två mål och vann med betryggande 5–1. DSK inkasserade därmed sin sjunde raka förlust i division 4 

– Jag lämnar matchen med att jag är nöjd. 5–1 är inget roligt resultat men jag tycker att vi spelar bra fotboll och är värda mer.

"Vi är lugna och jobbar på"

DSK är sista lag på säker mark, en poäng före Höreda GoIF på negativ kvalplats och två poäng före Malmbäck på nedflyttningsplats.

– Vi är lugna och jobbar på.

Henriksson gav beröm till alla spelare för att man höjde sig från Vimmerbymatchen. På fredag väntar derby hemma mot Gullringen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt