Stark upphämtning av Vimmerby C

Vimmerby IF C avslutade säsongen på ett mycket starkt sätt. Underläge med 3-0 hämtades upp till 3-3 borta mot IFK Västervik. – Tjejerna visade en härlig attityd, säger ledare Magnus ”Budo” Ericsson.

Hemmalaget började klart bäst och såg ut att gå mot en säker seger när man satte 3-0 i början av den andra halvleken. Men Vimmerby IF knöt näven i fickan och krigade till sig en poäng.

– Det var niomanna så det blev lite konstigt spel. Vi slarvade försvarsmässigt i början, men när vi hade fokus på rätt saker var vi bättre.

Vimmerby reducerade genom Erika Andersson och Wilma Hjelm. Med tre minuter kvar fullbordade Moa Nyström sedan upphämtningen med sitt 3-3-mål.

– Vi hade chans på ytterligare något mål, men sett till 90 minuter var det rättvist.

Alla spelare i VIF visade en härlig kämpaglöd, men bäst vad Amanda Törngren och Moa Erlandsson.

Allas attityd. Amanda Törngren och Moa Erlandsson. I och med segern i säsongens sista match passerar Vimmerby Rosenfors i tabellen och kan sluta sjua.