Annons:

Rosenfors slog VIF C efter målfyrverkeri i andra halvlek

Rosenfors IK fick jubla över tre poäng efter 5–3 hemma mot Vimmerby IF C. Foto: Pixabay

Rosenfors slog VIF C efter målfyrverkeri i andra halvlek

0–1-underläge i halvtid. Efter paus fick Rosenfors IK ordentlig fart på målfabrikationen och vände till seger med 5–3 mot Vimmerby IF C. 
– Fantastiskt skönt, säger spelande tränaren Emma Adolfsson.   

Annons:

Rosenfors IK har haft en motig säsong i division 4 med förluster i fyra av de sex inledande matcherna. Hemma mot Vimmerby IF C låg Rosenfors under med 0–1 i halvtid efter mål av Matilda Älvehag.

– Vi hade bra tryck på dem i första halvlek, men vi var lite mesiga och kom inte till avslut, säger tränaren Emma Adolfsson.

Fem RIK-mål efter paus 

Rosenfors växlade upp ordentligt efter paus och bärgade säsongens tredje trepoängare efter fem mål under de sista 45 minuterna. Kristin Pleijert satte 1–1 i 48:e minuten, Jennfier Bogren 2–2 i 64:e, Emma Adolfsson 3–2 i 70:e, Ellen Erlandsson 4–2 i 76:e och Emma Adolfsson blev tvåmålsskytt med en hörna direkt i mål fram till 5–3 i 88:e. Tessa Svenssons gjorde Vimmerbys mål i andra halvlek. 

– Det såg riktigt bra ut i andra halvlek då vi hade allt under kontroll. Vi satte mer press på dem och fick mer fart på oss själva. Till skillnad från första halvlek sköt vi mer och då kommer målen. Efter en motig säsongsstart känns denna seger fantastiskt bra, säger Emma Adolfsson. 

Rosenfors svarade för en bra laginsats och alla spelare fick beröm. Nu är halva serien spelad och Rosenfors ligger fyra i tabellen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt