Annons:

Ny storkross av VIF – Anna Karlsson fyrmålsskytt

Anna Karlsson briljerade med fyra mål i dagens storseger. Foto: Linus Johansson

Ny storkross av VIF – Anna Karlsson fyrmålsskytt

Vimmerby IF satte punkt för försäsongen med ett rejält besked till seriekonkurrenterna. Tranås/Torpa besegrades med förkrossande 8–1 (6–0).
– Vi har fått till ett bra samarbete mellan mittfält och anfall, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

VIF har kört över motstånd efter motstånd i träningsmatcherna. I dag sköljdes seriekonkurrenten Tranås/Torpa över med 8–1.

– Det blev ett nytt målkalas. Det har lossnat på ordentligt och vi har fått till ett bra samarbete mellan mittfält och anfall. Det är kul för laget att vi gör så många mål, säger Ohlsson.

Vill ha timeouter

De första 20 minuterna var emellertid allt annat än bra.

– Vi började riktigt dåligt. Vi värderar fel i mycket situationer och sätter oss i lustiga situationer. Sedan har vi lite tur. Deras målvakt blev skadad och då samlade vi ihop oss och hade ett bra snack. Efter det gjorde vi sex mål mellan minut 23 och 45. Det blev en väckarklocka.

Det hade kanske varit bra med timeout i fotboll?

– Vissa halvlekar skulle det var askönt att ha timeout. Det kan vara svårt att förmedla till alla elva vad vi behöver förändra.

Karlsson stekhet

Efter 6–0 i paus föll tempot i andra halvlek. VIF gick fram till 8–0 innan Tranås fick ett tröstmål.

– Det var inget snack om saken, vi dödar matchen fullständigt. Vi gick ned lite i tempo i andra, men vi kontrollerade ändå matchen. Trots att vi inte gör någon toppinsats så gör vi åtta mål. Det känns som att det blir en intressant säsong.

Anna Karlsson var stekhet och noterades för fyra mål. Nathalie Johansson svarade för två medan Maria Anspach och Hanna Ericsson satte ett vardera.

Anna Karlsson var bäst på plan. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt