Annons:

EXTRA: TVÅ AV VIF:S NYCKELSPELARE ALLVARLIGT SKADADE

Anna Karlsson, nyckelspelare i Vimmerby IF, missar sannolikt hela nästa säsong på grund av en allvarlig knäskada. Foto: Simon Henriksson

EXTRA: TVÅ AV VIF:S NYCKELSPELARE ALLVARLIGT SKADADE

Vimmerby IF:s nyckelspelare den gångna säsongen, Anna Karlsson och Matilda Strömdahl, skadades allvarligt under höstsäsongen. Nu visar det sig, åtminstone i Annas fall, vara ännu värre än befarat och det mesta talar för minst ett års konvalescens.

Annons:

Två av Vimmerby IF:s nyckelspelare i division 1-laget, Anna Karlsson och Matilda Strömdahl, skadades allvarligt under höstsäsongen.

I kväll berättar klubben om omfattningen av spelarnas skador och att lång rehabilitering väntar både Anna och Mathilda.

Anna bort minst ett år

Under hösten hade Anna Karlson återkommande problem med en fot och en vad. När hon var på väg tillbaka drabbades hon av en svår knäskada.

Ganska snart konstaterades att säsongen var slut, men nu har det visat sig vara mycket värre än så.

”Det är en allvarlig korsbandsskada och operation samt lång kämpig rehab väntar. Anna är en krigare det vet vi och vi hoppas hon kämpar sig igenom 2020 och att framåt hösten/vintern vara fullt återställd”, skriver Vimmerby IF på sin hemsida.

Krossad knäskål

Vad gäller Matilda Strömdahl, som fyttade till Stockholm i september för arbete, är det om möjligt ännu värre.

Efter flytten till huvudstaden hittade Matilda omgående en klubb att träna med, men redan på den första träningen var tragedin och oturen framme.

”Knäskålen är krossad och det är en mycket allvarlig knäskada. Operation är gjord. Matildas rehab kommer ta lång tid och vi hoppas verkligen att hon blir helt återställd”, skriver Vimmerby IF på sin hemsida.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt