Annons:

Lokalt lag drar sig ur serien på grund av spelarbrist

Hammarsgärde BK kommer inte till spel i division 6 i år. Foto: Pixabay

Lokalt lag drar sig ur serien på grund av spelarbrist

Det blir inget spel i division 6 för Hammarsgärde BK 2022. Spelarmaterialet räcker helt enkelt inte till. 
– Det är tråkigt, men inget som vi ser som jättenegativt, säger Hammarsgärdes ordförande Urban Kalm. 

Annons:

Gamlebylaget Hammarsgärde BK drog sig ur gruppspelet i Toyota Cup under försäsongen och har beslutat sig för att dra sig ur seriespelet i division 6 på grund av spelarbrist. 

– Vi har försökt in i det sista och har under försäsongen haft kontakt med förbundet och förberett dem på att det kan bli så. Till årets säsong valde vi att satsa på en mindre trupp om 17-18 spelare men vi har fått flera spelare skadade och truppen bantades. Vi har försökt värva in nya spelare men det löste sig inte, säger Urban Kalm.

Urban Kalm och tränaren Lennie Rosén presenterade nyligen ett förslag om att spela niomannafotboll i en reservlagsserie. 

– Nio man kan vi få ihop och inte behöva lägga ner föreningen. Vi hade röstning så spelarna fick bestämma om de ville byta klubb eller spela vidare i föreningen. Några sa nej och har bytt till andra klubbar. Man kan säkert tänka sig att det är de yngre spelarna som skulle vilja satsa men det är de äldre som har valt andra klubbar. Typ 40-åringar som väljer Överum och inte kan tänka sig att ställa upp för sin moderförening, säger Urban Kalm. 

"Vill inte lägga ner föreningen"

Den lokala division 6-serien består därmed av nio lag i och med att Hammarsgärde drar sig ur och spelar istället i en reservlagsserie. 

– Vi har anmält ett lag till reservlagsserien för att kunna spela niomanna. Vi vill inte lägga ner föreningen. Vi får hoppas att det är tillfälligt så vi kan göra en nysatsning och värva några spelare till nästa säsong. 

Hur ser du på att ni drar er ur division 6?

– Det är givetvis tråkigt, det är seriespel man vill spela. Det är tråkigt, men inget som vi ser som jättenegativt.  Vi har kvar en stomme med unga spelare och det är de vi vill satsa på och vi gör det för deras skull. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt