Annons:

Tung förlust för VIF Akademi – föll mot bottenlaget på konstgräs

Johannes Berg nätade för Hammarsgärde mot Vimmerby IF Akademi. Foto: Ossian Mathiasson

Tung förlust för VIF Akademi – föll mot bottenlaget på konstgräs

Vimmerby IF Akademi upplever en tung säsong i division 6. Hemma på Arena Ceos blev det förlust med 0–2 mot bottenlaget Hammarsgärde BK.

Annons:

Man märkte under matchen mellan Vimmerby IF Akademi och Hammarsgärde BK att det var derbyfeber. Det var en kamp som visade upp väldigt tufft spel från hemmalagets sida. Två röda kort gjorde jobbet enkelt för Hammarsgärde som vann med 2–0 och tog hem alla tre poäng. 

– Vi gjorde en väldigt bra match och hade Vimmerby precis där vi vill ha dem under hela matchen. De fick två utvisningar under matchen som gör det enklare för oss. Det tuffa spelet vill man inte se på en fotbollsplan, säger Hammarsgärdes tränare Lennie Rosén.

"Slutade matchen med åtta man"

Det var desto mer besviket i Vimmerbylägret men tränaren Nicklas Johansson lyfte ändå första halvlek som något positivt i matchen. 

– Vi gjorde en bra första halvlek, men direkt i andra drog vi på oss en utvisning. De gjorde 1–0 efter det och vi slutade matchen med åtta man efter flera gula kort. Vi kunde tyvärr inte stå emot, säger VIF Akademis huvudtränare Niclas Johansson.

Målskyttar i matchen blev Albin Juthe och Johannes Berg för Hammarsgärde.

Samuel Josefsson

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt