Annons:

Gullringen vill fortsätta ta kliv framåt:

Jennifer Petersson kommer ha en viktig roll i Gullringen. Foto: Arkivbild

Gullringen vill fortsätta ta kliv framåt: "Kan störa alla lag"

På måndagskvällen sparkar Gullringen i gång sin femte säsong i damernas division 4. Det är tydligt att laget har utvecklats i positiv riktning under de fem åren som gått. 

Annons:

När säsongen 2018 blåstes av hade laget släppt in 160 mål, endast gjort 5 mål och tagit en seger. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna och strykgängsdagarna är förbi för de gulsvarta. Nu tror lagets tränare Mats Söderkvist att man kan störa alla lag i serien.

– Vi har en spelartrupp med mycket talang och vilja i sig och alla har viljan att utvecklas både på och utanför planen. Vi har verkligen lyckats putsa till de där dåliga tendenserna med att släppa in alldeles för mycket mål. Det rinner inte i väg som det kunde göra förut, det tyckte jag man såg redan förra säsongen, vi har blivit mer kompakta. 

Störa alla lag

Serien innehåller bland annat två kommunderbyn mot FBSK och Vimmerby IF C. Det är dessa två lag som Söderkvist tror kommer göra upp om seriesegern. Men han tror också att hans lag kan ta poäng av samtliga lag i serien.

– På förhand känns det så. Sedan är det lite beroende på vad VIF kommer med för lag men de lär vara starka. FBSK har ju fått tillbaka 3 spelare som vi lånade från dem förra säsongen. Dessutom gick ytterligare 3 tjejer från oss dit men vårt mål är att vara med i mitten och att störa alla lag, gör vi det är jag nöjd. 

Gullringen har under försäsongen kört två träningspass i veckan, ett i Södra Vi:s sporthall och ett på Ceosvallens konstgräs.

– Inomhus har vi lagt mycket fokus på den tekniska och fysiska biten, medan vi ute på konstgräset lagt mer fokus på själva fotbollsbiten. Vi har varit runt 10-12 spelare på träningarna, truppen är lite tunnare i år då några lämnat som jag nämnde tidigare. Jag skulle säga att vi har runt cirka 20 spelare att tillgå denna säsong som det är nu. 

Nytt spelsystem 

De tidigare säsongerna har laget använt sig av spelsystemet 4-4-2, men denna säsong smider Söderkvist lite andra taktiska planer för sitt lag.

– I år lutar det mera åt att vi kör 4-5-1 i försvarsläge och 4-3-3 i anfall. Vi har flera spelare med defensiva kvaliteter än offensiva och det ska vi utnyttja på bästa sätt. Så vi får vara lite flexibla i det där. 

Är det några som är lite extra på denna säsong?

– Nja alltså i Gullringens Goif så är det hela laget som genomsyrar allt vi gör. Vi har bra spelare på alla positioner. Men ska jag nämna två så är det Madelene Borg, ett nyförvärv från Kisa BK, hon är en riktigt nyttig forward. Sedan måste jag nämna vår målvakt Jennifer Petterson med, hon ger alltid laget bra förutsättningar till att ta poäng. 

Vad ska bli roligast med säsongen 2022?

– Att det blir en dubbelserie igen, det innebär flera matcher och flera poäng att spela om. Sedan ska det självklart bli roligt att se vilka nya steg i rätt riktning som vi tar.

Gullringen premiärspelar hemma på Gullemon mot Hultsfred FK på måndag. Från Gullringens håll låter det som att det blir allt annat än enkelt för motståndarna att komma dit denna säsong.

John Nilsson

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt