Annons:

Lokala laget kommer inte till spel:

Det blir inget spel på Gullemon under 2023. Foto: Arkivbild

Lokala laget kommer inte till spel: "Måste inse när loppet är kört"

Det har svängt, men det senaste budet var att det såg bättre ut för Gullringens GoIF. Nu kommer det lokala laget inte till spel.
– Det blir inget damlag. Man måste inse när loppet är kört, säger tränaren Mats Söderkvist.

Annons:

Turerna har varit flera och i början av december gjorde Mats Söderkvist ett rop på hjälp genom vår tidning. Läget ljusnade och Gullringens GoIF såg ut att komma till spel i damfyran.

Nu kommer chockbeskedet: klubben tvingas dra sig ur seriespelet.

– Nej, det blir inget damlag. Det såg lovande ut för ett par veckor sedan, men i måndags meddelade två ordinarie tjejer att de behövde ta en paus av familjeskäl. Då gör de här fyra, fem utifrån varken till eller från. Jag sa det till tjejerna i måndags att vi måste vara så pass ärliga så vi inser när loppet är kört. Det går liksom inte att försöka återuppliva något som är dött, säger Gullringens tränare Mats Söderkvist.

Beskedet är väldigt trist, säger han.

– Alla sagor har ett slut, men den här sagan är inte slut. Vi ser det här som en paus och inte ett avslut. Vi köper oss tid. Det är vad vi behöver och det här handlar om. Det blir en paus över 2023 och så är ambitionen att vi kan väcka det till liv igen 2024.

"Jättetråkigt för Gullringen"

Klubben ska nu ha ett lagmöte på måndag på Gullemon.

– Då kommer vi prata ut om läget och redogöra för vad som gäller eventuella övergångar. Jag vet att de flesta vill spela fotboll även under 2023. Det är inga konstigheter, men det är viktigt för vår del att säkerställa att de kommer tillbaka om vi får till en återstart.

Mats Söderkvist har slitit hårt under lång tid för att kunna ställa ett lag på benen.

– Det här är jättetråkigt för Gullringen, för tjejerna och för mig själv. Jag tycker fantastiskt bra om det här gänget och har med en dåres envishet försökt lösa problemet in i det längsta. Det har varit en fröjd att gå på träningar med det här gänget och leda det här laget, som gjort fantastiska framsteg. Men någonstans som jag säger måste man inse när loppet är kört. Jag har själv känt mig ganska dränerad på tid, kraft och ork. Till slut kommer man till en punkt där motivationen och kraften tar slut. Det är lätträknat de gånger jag lagt mig i sängen och inte tänkt på fotboll eller försökt komma på en lösning med den här situationen.

Vill se ökad samverkan

Han hoppas att kommunens föreningar ska börja samverka mer.

– Det är absolut nödvändigt att vi börjar prata mer med varandra om vi alla vill bedriva damfotboll.

Nu väntar en tid av återhämtning innan arbetet inför 2024 går igång.

– Vi får slicka såren ett tag, sedan kommer damsektionen sitta ned och påbörja arbetet för att väcka liv i det igen till 2024. Det handlar om att fortsätta de kontakter vi påbörjat, säkerställa de spelare vi har och locka tillbaka andra. Det är också viktigt att säkra upp organisationen på ledarsidan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt