Annons:

Bekymmersamt läge för lokala klubben:

Det ser något bekymmersamt ut för Gullringen inför 2023. Foto: Arkivbild

Bekymmersamt läge för lokala klubben: "Ett rop på hjälp"

I kommunen finns endast tre damlag. Nu ser det prekärt ut för ett av dem.
– Det här är ett rop på hjälp och ett uttryckande om en viss oro kan man säga, berättar Gullringstränaren Mats Söderkivst.

Annons:

Gullringens GoIF lyckades återstarta sitt damlag för ett antal säsonger sedan. Nu ser dock tufft ut för klubben spelarmässigt.

– Läget är bekymmersamt och ganska prekärt. Jag vill ge en liten känga mot både klubben och tjejerna själva. Vill Gullringens GoIF ha ett damlag nästa säsong, så måste det hända något. I damlaget får vi rodda i väldigt mycket själva om jag uttrycker det så medan herrarna har en helt annan stab bakom sig, säger tränaren Mats Söderkvist.

Under hela den gångna säsongen hade Söderkvist själv alla roller.

– Förra året var jag helt ensam eftersom vi inte hittade någon mer. Vissa perioder var jag tränare, lagledare, materialare och allmän fixare. Det går inte i längden. Vi sonderade terrängen och hade några krokar ute, men jag kan tycka att när den reserven är tömd blir det ett uppdrag för föreningen och föreningens styrelse.

Truppen tunnades ut

Efter sommaruppehållet började Gullringens trupp att tunnas ut.

– Vi åkte på en del långtidsskador och några som reste bort efter avslutade studier. Det är sådant som händer, men med en tunn trupp blir man extremt utsatt. Vi har tagit ett antal kliv under de senaste åren och spelarna har verkligen utvecklats. Nu är frågan om man vill att vi ska gå tillbaka till att bara vara ett kompisgäng eller fortsätta utvecklingen. På det stora hela gjorde vi en jättebra säsong, men på slutet fick vi rycka i folk som inte tränat på ett halvår för att få ihop en bänk. Det är ingen rolig situation.

Mats Söderkvist undrar också om det bästa för lokalfotbollen verkligen är att Vimmerby IF har tre lag igång.

– Man kan lite fräckt fråga sig om det är ett självändamål i regionen, när andra lag sliter för att få ihop fulla trupper. Jag tror det är bättre att samarbeta över gränserna och ge alla tjejer en chans att utvecklas. Jag vet inte hur det ser ut inför nästa år, men vi blickar norrut mot Kisa och Rimforsa i vår rekrytering. Det är några som ska provträna med oss, men det är först efter årsskiftet när vi drar igång på Ceos.

Hur mycket folk är ni nu?

– På papperet är vi nog mellan 18 och 20. Men det räcker inte. Så det här är ett rop på hjälp och ett uttryckande om en viss oro kan man säga. 

Vad skulle behövas?

– Vi skulle behöva ligga på 18 till 20 som är med kontinuerligt. Det går inte att vara tio personer på träning i längden. Är det 15 till 20 så fungerar det och då kan man göra ganska komplexa övningar utomhus. Är man färre än tio kan man inte göra så mycket mer än fotbollstennis och då går det ut över kvaliteten. Att ha vissa som kommer när de känner för det är också jätteviktigt och inget att förringa eller förrakta, men de kan inte utgöra en stomme.

Anmält sig till seriespel

Ett lag är redan anmält till seriespel, men Mats Söderkvist är ärlig med att det väntar några viktiga månader.

– Vi måste ta beslut i januari eller februari för att låta spelarna söka sig till andra föreningar om det inte går. Vid den tidpunkten måste vi vara klara över hur situationen ser ut. Jag vet tjejer som tränat med andra lag och de har också varit väldigt raka mot mig kring det. De vill spela med oss bara saker och ting ordnar upp sig.

Kan vem som helst komma och provträna?

– Ja, definitivt. Antingen kontaktar man mig eller Gullringens kansli. Vi är det glada kompisgänget som också har börjat visa resultat. Vi är i behov av att förstärka ledarstaben generellt också, framför allt behöver vi få in en assisterande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt