Annons:

FBSK vann tät match mot Rosenfors

FBSK fick jubla i sin comeback i lokalfotbollen. Foto: Arkivbild

FBSK vann tät match mot Rosenfors

FBSK har återigen ett damlag och man fick bästa tänkbara start på seriespelet. Rosenfors besegrades med 4-2 (2-1). 

Annons:

Det var dock bortalaget som öppnade piggast och tog ledningen genom Lisen Hägg redan efter tre minuter. Frödinge repade mod och vände till ledning före paus. Felicia Arvidsson drog in kvitteringen efter 27 minuter och kort därefter gjorde Linn Uhre 2-1.

Efter paus var det FBSK:s tur att få en drömstart. Louise Andersson sköt 3-1 tre minuter in på halvleken. 4-1 kom i 54:e minuten genom Jeanette Lind på frispark och då kändes matchen avgjord.

– Det var mycket fajt, periodvis var det inte mycket till skönspel och det var tufft och hårt. Det blir så på våren när planerna är lite studsiga. Vi vinner rättvist, även om Rosenfors var bra också. Vi är lite mer passningsskickliga och lite tyngre. Det såg bra ut många platser, tycker hemmatränaren Daniel Wessman.

"Tycker inte om att förlora"

Rosenfors slet på och fick in en reducering med 20 minuter kvar. Det målet gjorde Josefine Johansson och det blev matchens sista. Tränaren Emma Adolfsson var nöjd med prestationen.

– Jag tycker inte om att förlora, men vi gör en bra match. FBSK är seriefavoriter enligt många, men vi trycker ned dem och har bra press på dem i första. När de gör mål direkt i andra tappar vi musten lite och orken tryter, men det var en bra premiär måste jag säga. Passningsspelet funkar väldigt bra stundtals och vi gick dit i närkamperna.

I hemmalaget plussas samtliga medan Wilda Front stack ut i RIK.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt