Annons:

Lottat och klart – så spelas damfyrans uppflyttningsserie under hösten

Frödinge/Brantestad SK vann vårserien i division 4 och laddar nu om för uppflyttningsserien som drar igång i mitten av augusti. Serien består av tio lag och de två främsta lagen tar klivet upp i division 3. Foto: Ossian Mathiasson

Lottat och klart – så spelas damfyrans uppflyttningsserie under hösten

De fem bästa lagen i varje division 4-serie på damsidan har lottats om i fyra uppflyttningsserier om tio lag. Nu är lottningen klar – och serien drar igång i mitten av augusti.

Annons:

Damernas division 4-serier har fått ett nytt upplägg till årets säsong. Det har under våren spelats enkelmöten i åtta division 4-serier. 

De fem bästa lagen i varje serie har nu placerats i fyra uppflyttningsserier som också de avgörs i enkelmöten. Ettan och tvåan i uppflyttningsserierna och den bästa trean flyttas upp till division 3 till kommande säsong. 

Lag från Kalmar och Öland väntar

Frödinge/Brantestad SK, Högsby IK, Tjust IF FF B, Västerviks Damfotboll B och Rosenfors IK tog hand om topp fem-platserna i division 4 Hultsfred.

Nu står det klart vilka lag de får möta i höstens uppflyttningsserie: Kalmar AIK, Kalmar Södra/Hossmo BK, Lindsdals IF B, Runsten/Möckleby IF B och Smedby/Trekanten. Det blir totalt nio matcher från premiären den 14 augusti till avslutningen den 7 oktober. 

Lagen som inte gick vidare till uppflyttningsserierna har delats in i geografiska fortsättningsserier utan chans till uppflyttning. 

Här hamnar till exempel Hultsfreds FK, som drog sig ur division 3 tidigare under sommaren för att istället delta i en av fortsättningsserierna i division 4. De ställs mot FC Vetlanda U, HM IS, Holsby SK B, Hvetlanda GIF, Landsbro IF FK B och Skede IF. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt