Annons:

FBSK vände tvåmålsunderläge till seger mot Rosenfors

Emma Djurstedt gjorde två mål när Frödinge/Brantestad slog Rosenfors efter en sen vändning. Foto: Ossian Mathiasson

FBSK vände tvåmålsunderläge till seger mot Rosenfors

Rosenfors IK ledde med både 2–0 och 4–2. De tre poängen hamnade ändå i Frödinge/Brantestad SK:s favör efter en stark vändning. 
– Vår tyngd och rutin avgör, säger FBSK-tränaren Daniel Wessman efter 5–4-segern.

Annons:

Rosenfors gick ifrån till 2–0 innan Frödinge/Brantestad satte 2–1 före paus och 2–2 i upptakten av andra halvlek. Rosenfors skaffade sig en ny tvåmålsledning och var på god väg att bärga tre poäng.

FBSK ville annat och iscensatte en imponerande vändning med tre mål från minut 65 till 80. FBSK har därmed inlett seriespelet med två raka uddamålssegrar. 

– Det var 90 minuters fight och inget skönlir. När de gjorde de två snabba målen fram till 4–2 började man undra var det skulle ta vägen. Vi visar inställning sista 25 minuterna och det är tyngden och rutinen som gör att det väger över till oss, säger FBSK-tränaren Daniel Wessman.

Rosenfors gjorde en bra match och har något intressant på gång, enligt Wessman.

– Jag varnade för Rosenfors inför säsongen och det fick vi fog för. Det här Rosenforslaget är det bästa på flera år, säger Wessman. 

"Spelar bättre än dem"

Rosenfors-tränaren Niclas Schultz var besviken över att det blev förlust i en match som de spelade bra i. 

– När vi leder med 4–2 blir vi nervösa, spelar dåligt i 10-15 minuter och bjuder på två av de tre sista målen efter enkla bolltapp på mittplan. Tråkigt med förlust när vi är det bättre fotbollslaget och spelar bättre än dem. De är starkare och mer rutinerade men rent fotbollstekniskt är vi bättre. Hade vi fortsatt att spela som vi gjorde i första halvlek hade vi vunnit matchen. Oavgjort hade varit ett rättvist resultat. Det finns ändå mycket positivt att ta med sig, säger Niclas Schultz. 

FBSK:s mål gjordes av Emma Djurstedt två, Tilde Johansson, Erika Andersson och Elin Linder. Ellen Flöisbon gjorde två mål för Rosenfors och övriga mål prickades in av Julia Blansch och Emma Adolfsson. 

Bäst i FBSK var innermittfältaren Emma Wessman. Det var jämnt överlag i Rosenfors. 

– Hon vann mycket boll, har mycket boll och fördelar mycket boll. Hon hade assist till de tre sista målen, säger Daniel Wessman. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt